- Taikina:
- 5 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 2 tl sokeria
- 2 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 11 dl jauhoja + hieman leivontaan
Lämmitä vesi oikean lämpöiseksi ja sekoita siihen suola, sokeri sekä pussillinen kuivahiivaa. Vatkaa jauhot veteen desilitra kerrallaan ja lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa kulhossa muutama minuutti kunnes siitä muodostuu kimmoisa iso pallo. Peitä liinalla ja nosta lämpimään ja vedottomaan paikkaan kohoamaan. Valmista seuraavaksi täyte.
- Täyte:
- 2 sipulia pieneksi silputtuna
- 3 valkosipulinkynttä pieneksi hienonnettuna
- 200 g naudanjauhelihaa
- 400 g sikanautajauhelihaa
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- teelusikallinen maustepippuria
- mustapippuria ja suolaa
- 1 dl puuroriisiä ( keitettynä ohjeen mukaan)
- n. 1,5 l friteerausöljyä
