Mainos

Libyan taistelut levisivät Tunisian puolellekin

Libyan kapinalliset ja MuammarGaddafin joukot ovat käyneet väkivaltaisia taisteluja Libyan ja Tunisian rajalla tänään. Taistelut levisivät Tunisian puolellekin, kun kapinalliset menettivät heidän hallussaan olevan raja-alueen.

Kapinalliset saivat Tunisian rajan haltuunsa viime viikolla.

– Taistelut levisivät Dehiban alueelle Tunisiaan, kun Gaddafin joukot hyökkäsivät rajanylityspaikalle, kertoo tunisialainen Ali, joka on mukana auttamassa libyalaisten pääsemisessä Dehibaan.

Kapinallisten kerrottiin saaneen raja-alueen hetkellisesti takaisin haltuunsa, mutta taistelut alueella jatkuvat edelleen.

Tuhannet pakenevat taisteluja

Libyassa siviilien evakuointi ja pako taistelujen alta jatkuu. Reilut tuhat ulkomaalaista siirtotyöläistä pääsi evakkoon Gaddafin joukkojen saartamasta Misratan kaupungista tänään.

Laivakuljetuksen Bengasiin maan itäosaan järjesti Kansainvälinen siirtolaisjärjestö IOM. Valtaosa evakuoiduista on kotoisin Nigeristä.

– Meillä oli hieman viivytyksiä turvallisuustilanteen takia - kranaattitulitusta ja pommitusta. Muuten kaikki meni hyvin, kertoi IOM:n edustaja Othmaan Belbeisi.

Libyan läntiseen naapurimaahan Tunisiaan on paennut omin neuvoin kahden vuorokauden aikana yli 5 000 libyalaista, kertoi Tunisian poliisi torstaina.

Siirtolaisjärjestö IOM:n mukaan taistelujen takia kotinsa on joutunut jättämään kaikkiaan yli 625 000 ihmistä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.