Lewis Hamiltonilta kovaa tekstiä Monacon radasta: "En muista kokeneeni koskaan mitään tällaista"

Lewis Hamiltonilla oli suuria vaikeuksia Monacon GP:n kaksissa ensimmäisissä harjoituksissa. Mercedeksen W13-auto pomppi voimakkaasti, mutta Hamiltonin mukaan syy ei tällä kertaa ollut niinkään auton aerodynamiikassa vaan radan pinnassa.

– Rata on niin pomppuinen, että olen menettämässä järkeni. Tarvitsen tänne ohjaamoon kyynärpääsuojat, auto pomppii niin paljon.

Hamiltonin radioviesti ensimmäisten harjoitusten viimeisillä minuuteilla kertoi karulla tavalla, ettei Mercedes ollut päässyt tunnin mittaisen session aikana puusta pitkään.

Tallipäällikkö Toto Wolff kertoi harjoitusten jälkeen, että Mercedeksen jousitus oli liian jäykkä ja auto oli siksi "ajokelvoton".

Mercedes ei ollut ainoa talli, jolla oli ongelmia radan epätasaisuuden kanssa, mutta Hamilton tuntui olevan erityisen suurissa vaikeuksissa. Ensimmäisissä harjoituksissa hän hävisi tallikaverilleen George Russellille 0,288 sekuntia, toisissa harjoituksissa eroa Mercedes-kuljettajien välillä oli peräti 0,861 sekuntia.

Hamiltonilla ei ollut järin hyvää sanottavaa Monacon radasta

– Rata on pinnoitettu uudelleen, mutta se on nyt ehkä pomppuisempi kuin mikään rata, millä olen ajanut.

– Joudun taistelemaan auton kanssa, ja se, että saa kierroksen kasaan, on kuin... Voi hyvänen aika. En muista kokeneeni koskaan mitään tällaista. Kun yritän saada ajettua hyvää kierrosta, pito ei itse asiassa ole kovin huono, mutta tuntuu kuin silmämunat olisivat tulossa ulos kuopistaan.

Hamiltonin mukaan ongelma vain korostuu nykyisten, erittäin painavien ja kömpelöidenkin autojen kanssa.

– Muistan, minkälaista tänne oli tulla takavuosina kevyempien ja ketterämpien autojen kanssa. Kun autot ovat nyt paljon painavampia, se muuttaa ajokokemusta merkittävästi.

Lue myös:

    Uusimmat