Lewis Hamiltonia loukattu rasistisesti Britannian GP:n voiton jälkeen

Mercedeksen F1-tähti Lewis Hamilton on saanut rasistisia loukkauksia Britannian GP:n voittonsa jälkeen, kertoo Sky Sports.

Sky Sports raportoi sosiaalisessa mediassa tapahtuneista solvauksista. Mercedes-tallin Hamiltonin voittoa juhlineeseen Instagram-julkaisuun on tullut rasistisia viestejä, jotka ovat sisältäneet apinaemojeita ja muita rasistisia loukkauksia.

Sky Sports kertoo olleensa yhteydessä Instagramin omistavaan Facebookiin kommentteja varten.

Silverstonen sunnuntainen kisa sisälsi draamaa, kun Hamilton kolaroi kisaa johtaneen Max Verstappenin kanssa avauskierroksella ja Red Bullin alankomaalaiskuski ajautui rajusti seinään. Verstappen joutui keskeyttämään, kun taas Hamilton taisteli 10 sekunnin aikarangaistuksen saatuaankin kotikilpailunsa voittoon. Britti nousi samalla MM-sarjassa kahdeksan pisteen päähän kärkimies Verstappenista.

Hamilton on ottanut monesti näkyvästi tasa-arvoasioihin ja rasismiin. Hän tuki hiljattain jalkapallon EM-kisojen loppuottelun rangaistuspotkukilpailussa Italiaa vastaan epäonnistuneita Englannin Bukayo Sakaa, Marcus Rashfordia ja Jadon Sanchoa, kun heille oli satanut sosiaalisessa mediassa rasistisia viestejä.

Seitsemän maailmanmestaruutta urallaan voittanut F1:n ainoa tummaihoinen kuljettaja Hamilton on lisäksi perustanut The Hamilton Commission -nimisen tutkimushankkeen, joka pyrkii edistämään yhdenvertaisia mahdollisuuksia tieteissä ja moottoriurheilussa.

Lue myös:

    Uusimmat