Lewis Hamilton ilahtui näkemästään astuessaan tuomariston huoneeseen: "Ensimmäinen kerta 28 vuoteen"

Lewis Hamilton ilahtui nähdessään Saudi-Arabian GP:n tuomaristossa sekä naisen että tummaihoisen ihmisen.

Hamilton oli tuomariston tutkittavana lauantain kolmansien vapaiden harjoitusten jälkeen. Hänen epäiltiin jättäneen keltaiset liput huomiotta ja estäneen Haas-kuljettaja Nikita Mazepiniä.

Keltaisten lippujen osalta Hamilton selvisi ilman rangaistusta, Mazepinin estämisestä tuomaristo nuhteli Hamiltonia ja antoi Mercedekselle 25 000 euron sakot.

Vaikka käynnit tuomarihuoneessa eivät yleensä ole kuljettajille kovinkaan mieluisia, Hamilton kertoi olleensa tällä kertaa iloinen vierailustaan.

– Oli ensimmäistä kertaa todella mukava nähdä monimuotoinen joukko ihmisiä tuomarihuoneessa. Siellä oli nainen, siellä oli mies, joka oli melkein saman värinen kuin minä. Siellä oli hyvä sekoitus, ja tämä oli ensimmäinen kerta 28 vuoteen, kun olen nähnyt tällaista, Hamilton sanoi.

Naisella Hamilton tarkoitti Silvia Bellotia, joka on työskennellyt F1-tuomaristossa ensimmäisen kerran jo 2011. Viimeisten 20 vuoden aikana Bellot on toiminut tuomarina useissa FIAn alaisissa sarjoissa. Tällä hetkellä hän toimii F2- ja F3-sarjoissa kilpailunjohtajana.

"Melkein saman värinen kuin minä" oli viittaus Hassan Al Abdaliin, jolla on 15 vuoden kokemus eri moottoriurheilusarjoista. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Formula E -sarjan tuomarina.

– Itse asiassa kysyin heiltä viime kilpailussa, miksi en ole koskaan nähnyt naista tuomaristossa. Pääsin sittemmin tapaamaan yhtä naista, ja nyt hän oli täällä tuomaristossa, Hamilton sanoi.

– Olen ylpeä siitä, että Garry (FIAn turvallisuusasioista vastaavan osaston varapuheenjohtaja Connelly) ja kumppanit tekevät kovasti töitä muuttaakseen asioita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja