F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton heitti yllättäen kritiikkiä Red Bull -kuskista – tallipäättäjä ihmeissään: "En ymmärrä"

6:02
Videolla Belgian GP:n kärkikolmikon kommentit.

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton päätti hieman yllättäen kritisoida Red Bullia Belgian GP:n jälkeen. Hamiltonin tikarit kohdistuivat Red Bullin Alexander Alboniin, joka on ollut vaikeuksissa alkukauden aikana.

Hamilton päätti puuttua muiden tekemisiin, kun hän totesi, että hän haluaisi nähdä entistä tasaisempaa taistoa MM-sarjan kärjessä.

– Ihmiset aliarvioivat Red Bullia. Heillä on erittäin, erittäin hyvä auto. Valitettavasti heidän molemmat kuskit eivät ole siellä, missä heidän pitäisi olla – niin kuin meillä minä ja Valtteri (Bottas) olemme, Hamilton totesi Sky Sportsille.

Tällä Hamilton viittasi Alboniin, joka oli Belgian kisassa kuudes. Tulosten myötä hän nousi MM-sarjassa neljänneksi. Alkukauden seitsemästä kisasta Albon on kerännyt kasaan 48 pistettä. Samaan aikaan Red Bullin Max Verstappen on napannut 110 pistettä.

Albon ei ole pystynyt taistelemaan kärkisijoista sitten kauden avauskisan jälkeen. Tuolloin 24-vuotias Red Bull -kuski osui Hamiltonin kanssa yhteen, kun hän lähti ohittamaan F1-sarjan kuusinkertaista maailmanmestaria.

Hamiltonin mukaan vahva tallikaveri on kriittisessä osassa maailmanmestaruustaistossa.

Red Bullin kuljettaja-asioista päättävä neuvonantaja Helmut Marko ihmetteli Hamiltonin purkausta.

– En ymmärrä tätä kritiikkiä, mitä Albon saa.

– Monet muutkin tallikaverit ovat olleet vaikeuksissa Maxin kanssa. Max ei puske Alexia äärirajoille. Hän tekee sen itse. Minun mielestäni meillä on oikein hyvä kuskipari kasassa, Marko jatkoi.

Myös entinen F1-kuljettaja Ralf Schumacher uskoo, että Red Bull on tyytyväinen Alboniin.

– Emme voi unohtaa Red Bullin omistajuuskuvioita. He ovat oikein iloisia siitä, että heillä on thaimaalaiskuljettaja riveissään, Schumacher sanoi Saksan Skylle.

Tällä Schumacher viittasi siihen, miten Yoovidhyan perhe omistaa enemmistön Red Bullin osakkeista. Thaimaalaistaho hallitsee 51 prosenttia energiajuomayhtiöstä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja