Leo-Pekka Tähti voitti maailmanmestaruuden

Leo-Pekka Tähti nappasi jälleen parayleisurheilun MM-kultaa T54-luokan ratakelauksen sadalla metrillä.

Tähden voittoaika 13,78 oli 0,17 sekuntia parempi kuin toiseksi tulleen Kiinan Hu Yangin aika.

Maailmanmestaruus on Tähdelle jo viides, ja MM-mitaleita hänellä on nyt kaikkiaan 12.

Japanin Kobessa jsärjestettävissä kisoissa Esa-Pekka Mattila kelasi samasa satasen finaalissa viidennelle sijalle ajalla 14,33.

Tähti ja Mattila kellottivat finaalissa kauden parhaat aikansa.

Henry Manni jäi T34-luokan 800 metrin alkuerissä  ensimmäisen alkuerän viimeiseksi ajalla 1.47,60. Aika oli Mannille kauden paras.

Molemmista viiden hengen alkueristä kolme parasta pääsee suoraan jatkoon ja kaksi viimeistä finaalipaikkaa ratkeaa aikavertailulla.

Mannin onneksi toisessa alkuerässä Arabiemiraatteja edustava Mohamed Alhammadi ei startannut lainkaan ja qatarilainen Ali Radi Arshid hylättiin, joten Manni etenee lauantaiaamuna Suomen aikaa kisattavaan finaaliin.

Manni on voittanut Koben MM-kisoissa jo kaksi pronssimitalia. Mitalit tulivat sadalla ja 400 metrillä.