Mainos

Lentoteknikot tiukilla Finnairin myöhästelyjen takia

Sen lisäksi että matkustajat kärsivät Finnairin lentojen myöhästelystä, tilanne on äärimmäisen raskas myös koneiden teknisestä turvallisuudesta vastaaville työntekijöille.

Ilmailualan Unioni IAU:sta kerrotaan MTV3:n verkkouutisille, että paineet lentokoneiden myöhästelyista kasaantuvat lentoteknikoiden harteille.

IAU:n mukaan työntekijöitä eli lentokoneteknikkoja ei yksinkertaisesti ole riittävästi koneiden huoltotarpeeseen nähden.

- Esimerkiksi lauantaiaamuna koneita oli lähdössä reitille kuusi kappaletta, joista neljä jäi sen takia maihin, että kukaan teknikoista ei ehtinyt tarkastamaan koneita. Hallilla oli samaan aikaan muutama muu isompi huolto, joten aikaa ei yksinkertaisesti ollut reittikoneiden tarkastamiseen. Finnair ei myöskään pysty tarjoamaan muille lentoyhtiöille myymiään lentokoneiden huoltoa koskevia palveluita, IAU:hun kuuluva työntekijä kertoo.

- Lentoteknikoiden keskuudessa ihmetelläänkin, kuinka kauan Finnairilla on pokkaa jatkaa ongelmiensa kaunistelua.

Jo nyt monet työntekijöistä tekevät ylitöitä lain sallimien mahdollisuuksien rajoissa.

- Jos viikossa tehdään ylitöiden takia 60 tuntia töitä, niin kyllä siinä työsuojeluviranomaiset alkavat pian kiinnittää jaksamiseen huomiota, IAU:hun kuuluva työntekijä huomauttaa.

Lentokoneiden huolloista vastaavat työntekijät eivät kuitenkaan kiirehdi töissään, vaan tekevät niitä tasaiseen tahtiin niin, että huollot tulevat asianmukaisesti tehdyiksi.

Liiton pääluottamusmies ei halua kommentoida koko asiaa.

Myöhästelyt ja lentojen peruuntumisert piinasivat Finnairin matkustajia jälleen viikonloppuna. Eilen Bangkokista Helsinkiin arveltiin päästävän noin 15 tuntia myöhässä. Lento Hongkongiin peruuntui kokonaan.

Yhtiön mukaan Bangkokin kone myöhästyi koneen etupyörän hydrauliikkaan tulleen vian takia. Varaosa jouduttiin lennättämään paikalle Suomesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.