Mainos

Lentolippu-Tiura: Olen avoin ja luottavainen

Lentolippukohun keskelle joutunut, runsaasti vaalirahoitusta nauttinut kokoomuskansanedustaja Marja Tiura selitti tänään STT:lle, miksi vaalirahoittaja Nova Group maksoi hänen lentolippunsa Thaimaasta Suomeen heinäkuussa 2007.

Tiuran mukaan Nova Groupin toimitusjohtaja Tapani Yli-Saunamäki tarjosi hänelle apuaan kotiinpaluun järjestelyissä Bangkokista. Tiura sanoo STT:lle toimittamassaan lausunnossaan, että hän tarvitsi tuolloin nopeaa kotiinpaluuta Bangkokista.

- Yli-Saunamäki sattui soittamaan ja tarjoutui auttamaan minua. Sovin, että kotiin palattuani maksan matkan Novalle, Tiura kirjoittaa.

Tiura tarkensi STT:lle puhelimessa, että hän oli yrittänyt tuota ennen saada paluulippuja Finnairilta.

- Olen avoin ihminen, ja minä luotan ihmisiin. Se on pohjaluonteeni, Tiura perusteli puhelimessa sitä, miksi hän tarttui Yli-Saunamäen avuntarjoukseen.

"Laskun maksoi VG-Group"

Tiura kirjoittaa pyytäneensä Nova Groupilta laskua sekä syksyllä 2007 että vuonna 2008. Hänen mukaansa laskua ei tullut.

Keväällä 2009 Tiura kertoo selvittäneensä lentoyhtiöltä, että matkan maksoi arkkitehtuuritoimisto VG-Group. Tälle Nova Groupin entiselle tytäryhtiölle Tiura kertoo maksaneensa laskun kaksi viikkoa sitten. Yhtiön toimitusjohtaja Veikko Gröhn vahvisti asian STT:lle puhelimessa.

Tiura soitti itse tänä iltana STT:lle ja toimitti lausuntonsa sähköpostilla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.