Urheiluhistorian tunnetuin lento-onnettomuus sattui helmikuussa 1958 Saksan Münchenissä Manchester Unitedin jalkapallojoukkuetta kuljettaneelle koneelle.
Joukkue oli palaamassa kohti kotia pelattuaan Euroopan-cupissa Belgradin Punaista tähteä vastaan Jugoslaviassa. Kone teki välilaskun Münchenissä.
Loskaiselta kentältä kolmatta kertaa nousua yrittänyt kone ei päässyt ilmaan, vaan murskautui syöksyttyään kiitoradan päässä olevan aidan läpi. Koneessa oli onnettomuushetkellä 44 matkustajaa, joista 23 sai surmansa. Selviytyjien joukossa oli mm. Bobby Charlton.
Marshallin yliopiston amerikkalaisen jalkapallon joukkue kuoli lento-onnettomuudessa, kun heitä kuljettanut kone osui lentokenttää lähestyessään puiden latvoihin ja syöksyi nokka edellä maahan marraskuussa 1970. Onnettomuudesta on tehty myös Hollywood-elokuva We Are Marshall.
Italian jalkapallon 1940-luvun mahtiseuran AC Torinon joukkue kuoli lento-onnettomuudessa 4. toukokuuta 1949. Joukkue oli palaamassa ottelumatkalta Portugalin Lissabonista, kun kone lensi huonon näkyvyyden takia matalalla ja törmäsi Supergan kukkulalla sijainneen basilikan seinään.
MM-kisoihin matkalla ollut Yhdysvaltojen taitoluistelumaajoukkue kuoli lento-onnettomuudessa 1961, kun kone syöksyi maahan odottaessaan laskeutumislupaa Brysselin lentokentälle. MM-kisat peruttiin onnettomuuden takia.
Vuonna 1993 Zambian jalkapallomaajoukkue kuoli lentokoneen syöksyttyä mereen. Joukkue oli matkalla MM-karsintaotteluun Senegaliin, kun koneen moottori syttyi tuleen. Lentokapteenin oli tarkoitus sammuttaa palava moottori, mutta hän sammuttikin vahingossa ehjän moottorin, minkä seurauksena kone menetti kaiken moottoritehonsa.
Lähde: Wikipedia