Lemminkäisessä sisäinen tarkastus vaalirahasotkun takia

Rakennuskonserni Lemminkäinen on käynnistänyt sisäisen tarkastuksen vaalirahasotkun takia. Yhtiö haluaa selvittää yhteytensä vaalirahaa jakaneeseen Nova-konserniin.

MTV3:n uutisten Lapista tavoittama Lemminkäisen toimitusjohtaja Timo Kohtamäki vahvistaa tiedon. Hänen mukaansa selvitys käynnistettiin muutama päivä sitten.

- Henkilöitämme on ollut poliisin kuultavana liittyen Nova-yhtiöiden konkurssiselvityksiin. Sen takia olemme aloittaneet oman selvityksen näistä asioista.

Keitä poliisin kuultavana on ollut?

- En lähde erittelemään. Tämä liittyy yhteen meidän tytäryhtiöön.

Kohtamäki kertoo, että konserni on käyttänyt Nova Groupia konsulttina kiinteistökehityshankkeissa.

Nova Group teki paljon yhteistyötä sekä Oy Alfred A.Palmberg Ab:n että Oka Oy:n kanssa. Molemmat kuuluvat Lemminkäinen-konserniin. Yksi yhteinen hanke oli kohuttu Rovaniemen kelkkatehdas.

Rakennusliike Palmbergia kaivataan vaalirahojen palauttajaksi

MTV3:n tietojen mukaan Nova Kiinteistökehityksen entinen toimitusjohtaja Arto Merisalo on kertonut viranomaisille sopineensa Alfred Palmberg -yhtiön kanssa keskustan vaalitukien maksamisesta yhdessä.

Merisalon mukaan Palmbergin olisi pitänyt maksaa puolet keskustan varainhankintayhdistys Menestyvä Suomi ry:lle annetusta 100 000 euron potista. Merisalo ei tänään halunnut kommentoida sopimusasiaa.

Pesänhoitaja Jukka-Pekka Kyläkoski vahvistaa, että Palmbergin mahdollisesta osuudesta tukipottiin on keskusteltu.

- Tällainen asia on ollut esillä, Kyläkoski sanoo.

Myös Lemminkäisen toimitusjohtaja Timo Kohtamäki myöntää, että tytäryhtiö Palmbergin osuutta vaalirahoitukseen selvitetään.

- Minulla ei ole tällä hetkellä tietoa tällaisesta sopimuksesta. Näitäkin asioita selvitämme tässä sisäisessä tarkastuksessa.

Asiaa mutkistaa se, että Merisalon mukaan tuesta sovittiin Palmbergin jo edesmenneen johtajan kanssa.

Merisalo: Haluan jatkaa Lemminkäinen-yhteistyötä

MTV3:n tietojen mukaan Merisalo on äskettäin vieraillut Lemminkäinen-konsernin tiloissa. Merisalo vahvistaa vierailun, mutta kiistää sen liittyneen vaalirahojen palauttamiseen.

- Käyn heidän luonaan usein. Jos aion tällä toimialalla jatkaa, teen tietenkin yhteistyötä kaikkien rakennusliikkeiden, myös Lemminkäisen yhtiöiden kanssa. Kävin kysymässä, vieläkö he haluavat käyttää edustamaani tahoa kiinteistökehityshankkeissa.

Haluavatko?

- Sitä pitää kyllä kysyä Lemminkäiseltä, Merisalo sanoo.

Katso Salla Vuorikosken juttu

Lue myös:

    Uusimmat