Mainos

Lemminkäisessä sisäinen tarkastus vaalirahasotkun takia

Rakennuskonserni Lemminkäinen on käynnistänyt sisäisen tarkastuksen vaalirahasotkun takia. Yhtiö haluaa selvittää yhteytensä vaalirahaa jakaneeseen Nova-konserniin.

MTV3:n uutisten Lapista tavoittama Lemminkäisen toimitusjohtaja Timo Kohtamäki vahvistaa tiedon. Hänen mukaansa selvitys käynnistettiin muutama päivä sitten.

- Henkilöitämme on ollut poliisin kuultavana liittyen Nova-yhtiöiden konkurssiselvityksiin. Sen takia olemme aloittaneet oman selvityksen näistä asioista.

Keitä poliisin kuultavana on ollut?

- En lähde erittelemään. Tämä liittyy yhteen meidän tytäryhtiöön.

Kohtamäki kertoo, että konserni on käyttänyt Nova Groupia konsulttina kiinteistökehityshankkeissa.

Nova Group teki paljon yhteistyötä sekä Oy Alfred A.Palmberg Ab:n että Oka Oy:n kanssa. Molemmat kuuluvat Lemminkäinen-konserniin. Yksi yhteinen hanke oli kohuttu Rovaniemen kelkkatehdas.

Rakennusliike Palmbergia kaivataan vaalirahojen palauttajaksi

MTV3:n tietojen mukaan Nova Kiinteistökehityksen entinen toimitusjohtaja Arto Merisalo on kertonut viranomaisille sopineensa Alfred Palmberg -yhtiön kanssa keskustan vaalitukien maksamisesta yhdessä.

Merisalon mukaan Palmbergin olisi pitänyt maksaa puolet keskustan varainhankintayhdistys Menestyvä Suomi ry:lle annetusta 100 000 euron potista. Merisalo ei tänään halunnut kommentoida sopimusasiaa.

Pesänhoitaja Jukka-Pekka Kyläkoski vahvistaa, että Palmbergin mahdollisesta osuudesta tukipottiin on keskusteltu.

- Tällainen asia on ollut esillä, Kyläkoski sanoo.

Myös Lemminkäisen toimitusjohtaja Timo Kohtamäki myöntää, että tytäryhtiö Palmbergin osuutta vaalirahoitukseen selvitetään.

- Minulla ei ole tällä hetkellä tietoa tällaisesta sopimuksesta. Näitäkin asioita selvitämme tässä sisäisessä tarkastuksessa.

Asiaa mutkistaa se, että Merisalon mukaan tuesta sovittiin Palmbergin jo edesmenneen johtajan kanssa.

Merisalo: Haluan jatkaa Lemminkäinen-yhteistyötä

MTV3:n tietojen mukaan Merisalo on äskettäin vieraillut Lemminkäinen-konsernin tiloissa. Merisalo vahvistaa vierailun, mutta kiistää sen liittyneen vaalirahojen palauttamiseen.

- Käyn heidän luonaan usein. Jos aion tällä toimialalla jatkaa, teen tietenkin yhteistyötä kaikkien rakennusliikkeiden, myös Lemminkäisen yhtiöiden kanssa. Kävin kysymässä, vieläkö he haluavat käyttää edustamaani tahoa kiinteistökehityshankkeissa.

Haluavatko?

- Sitä pitää kyllä kysyä Lemminkäiseltä, Merisalo sanoo.

Katso Salla Vuorikosken juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.