Mainos

Lemmenlukkojen sulattamisesta nousi kohu Tampereella

Taiteilijat veivät parisataa Tampereen Patosiltaan kiinnitettyä lemmenlukkoa ja sulattivat ne taideteokseksi.

Vanhan perinteen mukaan rakastavaiset eri puolilla maailmaa kiinnittävät oman riippulukkonsa sillankaiteeseen liittonsa sinetiksi. Lemmenlukkoperinne on saanut alkunsa tiettävästi Unkarista, ja Suomeen se rantautui muutama vuosi sitten.

Tampereen keskustassa sijaitsevan Patosillan kaiteeseen kiinnitettiin parissa vuodessa satoja erilaisia ikuisen rakkauden symboleita, kunnes viime viikolla valtaosa näistä lukoista salaperäisesti katosi.

Pian selvisi, että lukkomysteerin takana oli taiteilijaryhmä. Se leikkasi lukot salaa irti, sulatti ne yhdeksi suureksi kuutioksi ja kuvasi tämän kaiken.

Tamperelaiset eivät ole taideteoksesta liiemmin riemastuneet. Monelle oman rakkaan lemmenlukon katoaminen ja joutuminen osaksi valtavaa rautamöykkyä on ollut kova paikka.

- Ajatuksen tasolla se oli kaunis ajatus, eli sulatetaan lukot ja niistä tulee one love, eli kaikki rakkaus on yhtä. Hieman ironisesti tästä lopputuloksesta tuli hieman rumahko möykky, joka sitten tavallaan kuvaa tätä tästä syntynyttä skandaalia, sanoo kuvataitelija Janne Laine.

Mielipahaa aiheuttanut lukkokuutio on nyt osa Tampereen nykytaiteen näyttelyä.

Taideteoksen tehnyt ryhmä pysyttelee kohun keskellä nimettömänä, mutta huhujen mukaan he aikovat huomenna astua parrasvaloihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.