Leijonahurma räjäytti Kauppatorin - Halonen sai osansa juhlahumusta

Valtava fanien massa räjähti riemuun, kun Leijonien kultamiehistö saapui Helsingin Kauppatorin kansanjuhlaan kello kahdeksan jälkeen maanantai-iltana.

Parhaimmillaan noin 100 000 ihmistä oli vastaanottamassa kultasankareita, arvioi Helsingin poliisin päivystävä komisario iltayhdeksän jälkeen.

Leijonat saapuivat linja-autolla pelipaidat yllä hurraavan kansan keskelle.

– Täällä alkaa olla melkoisen villi meno. Välillä näyttää siltä, että järjestyksenvalvojilla ja poliisilla alkaa keinot loppua, kun ihmiset kiipeilevät ties missä, kertoi MTV3:n toimittaja Matti Nyrhinen aiemmin illalla.

Nyrhisen mukaan yksi asia on selvä: Leijonat ja erityisesti nuori Mikael Granlund ovat pelanneet itsensä suomalaisten sydämiin.

Leijonien lavashow hetki hetkeltä

Sketsihahmo Timo Harjakainen toivotti Leijonamiehet yksi kerrallaan tervetulleiksi lavalle. Jokainen pelaaja sai yleisöltä raikuvat aplodit. Pelaajat tuulettivat jokainen tavallaan, jotkut hillitymmin, jotkut hyvinkin riehakkaasti.

Kiekkokansa jaksoi kannustaa jokaista suomalaispelaajaa, mutta suurimmat suosionosoitukset annettiin uudelle supertähdelle Mikael Granlundille.

Viimeisenä lavalle pyydettiin joukkueen kapteeni Mikko Koivu, joka toi lavalle myös himoitun MM-pokaalin. Joukkue antoi sinivalkoiselle yleisömerelle kunnon show'n, kun pelaajat kajauttivat ilmoille Den glider in -kappaleen ilman säestystä.

Muusikko Sakari Kuosmanen herkisti isänmaallisen yleisön Finlandia-kappaleella, johon myös pelaaja liittyivät mukaan. Laulun jälkeen suosionosoitukset olivat valtaisat.

Päävalmentaja Jalonen antoi haastattelussa kaiken kunnian upealle joukkueelleen. Samalla hän kiitti suomalaisyleisöä uskomattomasta kannustuksesta.

Me ollaan sankareita kaikki -kappaleen osaa ulkoa varmasti jokainen kiekkohullu suomalainen – ja se kuului ja näkyi myös Kauppatorilla.

Sankarilaulun aikana paikalle saapui myös Tasavallan presidentti Tarja Halonen, joka kannusti riehakasta suomalaisjoukkuetta hymyssä suin. Melkoisessa juhlakunnossa ollut pelaaja Anssi Salmela hyppäsi presidentin kaulaan ja syleili presidenttiä pitkään.

– Näyttää siltä, että kun äiti jää kotiin, pojat pelaavat hyvin, Halonen sanoi.

Pelaajat: Ei tätä voi sanoin kuvata

Ossi Väänänen kertoi MTV3:n haastattelussa tunnelman olevan pelaajien joukossa todella korkealla. Tuomo Ruutu sanoi, että finaalin jälkeen oli hieno tunnelma, mutta Kauppatorin fiilistä ei voi sanoin kuvata.

(STT–MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat