Le Creuset valurautapata

Le Creuset emaloitu valurautapata on jo saavuttanut kunnioitettavan 82 vuoden iän. Vuonna 1924 Armand Desaeqher ja Octave Aubecq tapasivat messuilla Belgiassa. Toinen oli valurautaekspertti ja toinen tiesi kaiken emaloinnista. Herrat päättivät ryhtyä yhteistyöhön tavoitteenaan maailman parhaat keittoastiat. Vuonna 1925 valmistui herrojen yhteistyön tuloksena ensimmäinen punainen pata Ranskan Aisnessa. Paikka valittiin hyvien yhteyksien ja raaka-aineiden saatavuuden perusteella. Padan historiaan on tietysti vaikuttanut myös sota, jolloin tehtaassa valmistettiin kranaatteja.

Emaloidut Le Creusetit ovat oivallisia patoja, koska niitä voidaan käyttää kaikilla liesillä, myös induktioliesillä. Toimivan padan tiiviin kannen alta eivät aromit karkaa. Punainen väri on pitänyt pintansa, joskin sillä on ystävänään muitakin värejä! Ja muotoja on tietysti myös monia, herkin on kyökin lämpöä sykkivä sydän.

Kuvauksen padat: Decanter, 09-693 1993

Toimittaja: Hanna Sumari

(T.i.l.a. 28.3.2007)

Lue myös:

    Uusimmat