Latvala: Lauantaina edessä raju taistelu

Jari-Matti Latvala saa pistää kaiken osaamisensa peliin, jos aikoo tulla kolmantena yön tauolle Saksan MM-rallissa myös lauantain etapin jälkeen.

Perjantain erikoiskokeiden päätteeksi Citroenin Sebastien Ogier on neljäntenä vain 6,2 sekuntia Latvalasta ja Mikko Hirvonen viidentenä 3,6 sekuntia Ogierista.

- Lauantaina on edessä raju taistelu Ogierin ja Hirvosen kanssa, Fordia kuskaava Latvala arvioi ja kuvasi sijoitustaan "isoksi yllätykseksi".

Kisaa johtavan Citroenin Sebastien Loebin vauhdissa sen sijaan ei ollut mitään yllättävää, paitsi ehkä hänelle harvinaiset kaksi pientä ajovirhettä. Kahdeksatta voittoaan Saksasta jahtaava ranskalainen voitti neljä perjantain kuudesta erikoiskokeesta ja johtaa kilpailua 9,5 sekunnilla ennen tallitoveriaan Dani Sordoa. Latvala on jäänyt kärkeen jo 1.04,7 minuuttia.

Lauantaina kisa jatkuu kahdesti ajettavalla neljän ek:n sikermällä. Ek-kilometrejä matkalla on 185 ja kuljettajien ykköshaaste on kahteen kertaan tankkien ajoharjoitusalueella kisailtava 48 kilometrin mittainen Arena Panzerplatte -erikoiskoe.

- Sillä erikoiskokeella tulee helposti isoja eroja. Siellä pitää osata keskittyä ja jakaa vauhti oikein, Latvala tuumi kisan pisimmästä ek:sta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat