Latauksessa ollut sähköpotkulauta syttyi palamaan asunnon sisällä – päivystävä palomestari kertoo erikoisesta tilanteesta

3:19
Näin helsinkiläiset suhtautuvat sähköpotkulautojen nopeusrajoituksiin

Palo ei levinnyt asuintalon rakenteisiin, eikä tilanteesta aiheutunut henkilövahinkoja.

Helsingin pelastuslaitos sai myöhään torstai-iltana ilmoituksen palamaan syttyneestä sähköpotkulaudasta asuinhuoneistossa.

Sähköpotkulauta oli syttymishetkellä latauksessa.

– Asukas oli kuullut poksahdusääniä, kun sähköpotkulauta oli ollut asunnon kylpyhuoneessa latauksessa. Savua oli ollut niin paljon, että asukas oli joutunut poistumaan asunnosta ja soittamaan siinä vaiheessa hätäkeskukseen, Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Vesa Paatelma kertoo.

Pelastuslaitos sammutti palon ja tuuletti asunnon. Palo ei levinnyt asuintalon rakenteisiin, eikä tilanteesta aiheutunut henkilövahinkoja.

– Naapuriasuntojen asukkaat siirtyivät itse ulos asunnoistaa. Sähköpotkulaudan omistaja ei pystynyt palaamaan huoneistoon vaan sai yöpaikan muualta.

Palamaan syttynyt sähköpotkulauta tuhoutui Paatelman mukaan käyttökelvottomaksi.

– Identtistä tapausta ei tule mieleen, mutta olen kyllä kuullut, että sähköpotkulautojen akut ovat syttyneet palamaan. Kaikissa vempeleissä, joissa on akku, on aina olemassa oikosulkuriksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja