Lars von Trier: Melancholia oli Penélope Cruzille

Natsipuheidensa vuoksi Cannesin elokuvajuhlilla epätoivotuksi henkilöksi julistettu tanskalaisohjaaja Lars von Trier kertoi ohjanneensa uusimman elokuvansa Melancholian alun perin espanjalaiselle näyttelijäkaunotar Penélope Cruzille.

Lars von Trier potkittiin ulos Cannesin elokuvajuhlilta ohjaajan vitsailtua aralla aiheella, natseilla, filmifestivaaleilla nähdyn elokuvansa Melancholian pressitilaisuudessa. Elokuvakriitikko ja toimittaja Anne Thompsonin haastattelussa hotellissaan Cannesin ulkopuolella kohun jälkeen von Trier kertoi päättäneensä, ettei esiinny enää pressitilaisuuksissa, vaan ainoastaan yksittäisille ihmisille.

Ohjaaja paljastaa myös tehneensä elokuvansa alunperin espanjalaiselle, kansainvälisestikin menestyneelle näyttelijättärelle Penélope Cruzille.

– Minun tehtävänäni oli kirjoittaa hänelle elokuva. On hyvä olla tehtävä, ja hän (Cruz) kysyi minulta, voisiko olla elokuvassani. Sanoin: "En tiedä, mutta pidän sinusta näyttelijänä. Anna minun miettiä asiaa ja etsiä jotain." Keskustelimme ja pidimme paljon yhteyttä ja tulin siihen tulokseen, että voisin antaa hänelle Melancholian.

Cruz kuitenkin ilmoitti, ettei kyennyt sovittamaan aikataulujaan yhteen lupauduttuaan myös uusimpaan Pirates of the Caribbean -elokuvaan.

– Verrattuna Antichrist-elokuvaani Cruz olisi päässyt suhteellisen helpolla. Melancholiassa on alastomuutta, mutta kohtalaisen vähän. Luulisin, että hän olisi halunnut näytellä elokuvassani, mutta olikin yhtäkkiä keskellä toista elokuvaa. Näin on tapahtunut minulle ennenkin. Isot tähdet luulevat, että minä jään odottamaan heitä. Minä teen kuitenkin vain yhtä elokuvaa kerrallaan, enkä rupea odottelemaan suurinta osaa vuodesta tekemättä mitään.

Cruzin korvasi Melancholiassa näyttelijä Kirsten Dunst, joka palkittiin roolisataan parhaan naisnäyttelijän palkinnolla Cannesissa.

Tällä hetkellä von Trier on edelleen elokuvajuhlilla epätoivottu henkilö, joten jää nähtäväksi kutsutaanko ohjaaja taas tulevaisuudessa Cannesiin.

– Tehkää, mitä koette tarpeelliseksi – heittäkää vaikka elokuvani ulos. Se on ihan okei, kertoo ohjaaja sanoneensa ystävillensä Thierry Fremauxille (festivaalin ohjelmavastaava) ja Gilles Jacobille (elokuvajuhlien puheenjohtaja) heti kohun jälkeen.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Getty Images

Lähde: indieWIRE

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja