Mainos

Lapsiperheen koti Raumalla

Nelihenkinen perhe asuu vanhassa paritalossa Raumalla. Tässä kodissa on asuttu jo 10 vuotta, silti tavaraa ei ole kertynyt paljoa. Koti ei kuitenkaan ole minimalistinen.

"Haluan että kaikilla tavaroilla on joku käyttötarkoitus. En pidä turhista tavaroista, mutta haluan lämpöä ja kodikkuutta ympärilleni", emäntä sanoo. "Vaihtelen esillä olevia tavaroita ja pidän siitä, että huonekalut ovat iättömiä. Tekstiileillä voi sitten helposti vaihdella tunnelmia kun siltä tuntuu".

Pikkuprinsessan huoneessa on käytetty hauskasti Hannasin valokuvatapettia. Itse otetusta valokuvasta tehdyllä tapetilla seikkailevat perheen prinsessa serkkuineen. Muut seinät on tapetoitu herkän vaaleanpunaisella tapetilla. Kynttilän loisteessa nukkuu nukkeprinsessa vuoteessaan, joka on uusvanha ja pakettiin kuuluu patjat ja herne! Huoneen asukas, Hanna, on prinsessa myös, sen näkee vuoteen päädystä!

Yläkerran arkiolohuoneessa on mukava katsella telkkaria yhdessä. Kun lapset käyvät nukkumaan, on heistä mukavaa tietää, että äiti ja isä ovat lähellä. Beesin ja ruskean sävyillä väritetyn huoneen tunnelma on lämmin.

Vanhempien makuuhuone on sininen ja romanttinen. Vanhat puuhuonekalut on maalattu valkoiseksi ja sinipohjaisen tapetin maailma on kuin itämaisesta satakielen puutarhasta

Alakerrassa on avaraa ja rauhallista. Värejä ei juuri ole. Tumma lattia, vaaleat seinät ja vähän tummia puupintoja, mutta paljon valkoista. Tunnelma on kuitenkin hyvin lämmin. Lämpöä sisutukseen tuovat myös kaikkialla palavat kynttilät. Niiden polttamista ei todella kannata lopettaa jouluun! Kynttilän liekki on ystävällinen sisustuselementti, joka ikään kuin sanoo: Hei, nauti elämästä, istahda hetkeksi äläkä välitä, vaikka ulkona on pimeää.

Sohvaa koristavat erilaiset tyynyt, joista hauskin on Hannasin valokuvatyyny. Tilavaan keittiöön mahtuu pöytä ja melkein seinänkokoisista ikkunoista tulvii valoa reippaasti sisälle. Harmonia syntyy, kun kaikki pystysuorat tasot (seinät, kaapit, välitilat ja vaakapinnatovat) ovat samansävyistä puuta kuin lattia, työtasot ja pöytä. Keittiössäkin lämmittää pehmeä kynttilän liekki.

(T.i..l.a. 31.1.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.