Mainos

Lappeenrannan asuntomessut toivat alueelle 100 miljoonaa

Lappeenrannan asuntomessuista muodostui suurin suomalainen kesätapahtuma tänä vuonna. Tänään päättyneillä messuilla Saimaan kanavan suulla kävi kaikkiaan 227 000 ihmistä. Kävijämäärä on messujen historian kolmanneksi korkein. Ennätys tehtiin vuonna 1996, jolloin Ylöjärven asuntomessuilla vieraili 262000 kävijää. Toiseksi paras yleisömäärä on Turun asuntomessujen 232000 kävijää vuodelta 1988.

Messuvieraat kuluttivat Lappeenrannan seudulla yhteensä yli 100 miljoonaa markkaa, josta noin 70 miljoonaa käytettiin palveluihin mm. hotelleissa, huoltoasemilla ja ravintoloissa. Venäläisten osuus messuvieraista oli noin 5000. Heistä huomattava osa oli alan ammattilaisia tai rakentamisen vaikuttajia.

Messujen kyselyn mukaan valtaosa messuilla kävijöistä aikoo kahden vuoden kuluessa muuttaa asunto-olosuhteitaan, ja yli neljännes harkitsee omakotitalon rakentamista. Noin puolet oli tullut hakemaan sisustusvinkkejä, ja lähes yhtä suuri mielenkiinto kohdistui uutuuksiin yleensä sekä peruskorjaamiseen. Järjestäjät arvioivat, että messujen suuri suosio kertoo asuntorakentamisen ja sen palveluiden kehittyvän vakaasti eteenpäin. Ensi vuosituhannen ensimmäiset asuntomessut järjestetään ensi kesänä 14.7.-13.8. Tuusulassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.