Mainos

Lapin keskukset täyttyvät pääsiäisenä

Lapin laskettelukeskusten keväiset rinteet ja ladut houkuttelevat ihmisiä tänäkin vuonna taantumasta huolimatta. Kittilän Levin pääsiäinen alkaa olla jo täynnä.

– Meillä on noin 900 kohdetta välityksessä. Torstaiaamun tilanne oli se, että muutamia oli enää vapaana. Eli Levin keskusvaraamon majoitukset ovat lähes menneet lähes 100 prosenttisesti, kertoo Levin matkailun toimitusjohtaja Jussi Töyrylä.

Peruutuksia saattaa kuitenkin tulla.

– Jos meillä on täyttä, niin annamme toki muiden majoitusfirmojen tiedot asiakkaalle. Pääasia on, että saadaan ihmisiä Leville. Peruutuksia tulee aina, ja niitä kannattaakin kysyä, Töyrylä muistuttaa.

Myös uusi Sokos Hotel Levi joutuu myymään osittain "ei oota".

– Pääsiäisviikonloppu perjantaista sunnuntaihin on jo loppuunmyyty. Tilanne saattaa toki muuttua, peruutuksia saattaa tulla, kertoo Berit Hulpakko.

Hyvät hiihtolomaviikot

Levillä ollaan suhteellisen tyytyväisiä talveen.

– Hiihtolomaviikoilla 8-10 hissien lipunmyynti nousi vajaa seitsemän prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Positiivista on se, että perheet liikkuvat edelleenkin. Hiihtolomien jälkeen tuli pieni notkahdus kun firmaviikot alkoivat. Nyt porukka liikkuu taas, sanoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja ja Levin matkailun hallituksen puheenjohtaja Jouni Palosaari.

Kasvun pystyy selittämään toisellakin tavalla.

– Keskuksen veden kulutus nousi tämän vuoden tammikuussa 20 prosentilla vuoteen 2008 verrattuna. Helmikuussakin nousu oli noin 14 prosenttia. Tiedän, että tämä on aika outo tilasto mutta se on lahjomaton. Näissä luvuissa on mukana majoitusyksiköiden vedenkulutus, niistä on poistettu muun muassa ravintolat ja paikallisväestö, Töyrylä sanoo.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.