Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lammas-confit

Julkaistu 05.06.2008 14:49

Idea tähän lampaan valmistustapaan on saatu ranskalaisesta ankka-confitista. Lampaan suolattua lapaa keitetään hitaasti ankan rasvassa suhteellinen miedolla lämmöllä. Tämä valmistustapa on Stavangerin Idsøe-teurastajien erikoisuus. Stavanger sijaitsee Norjan lounaisosassa.

4 annosta

  • 1 lampaan lapa, josta on poistettu luut
  • 2,5 dl tai enemmän karkeaa merisuolaa
  • 2 pientä oksaa timjamia
  • 2 pientä oksaa rosmariinia
  • 1 l ankan tai hanhen rasvaa

Aloita valmistelut vähintään 1 päivää aikaisemmin. Aseta lammas tarjottimelle ja mausta karkealla merisuolalla, rosmariinilla ja timjamilla ja anna lihan levätä noin 24 tuntia.

Kuumenna uuni 95 asteeseen. Harjaa suola pois lihan pinnalta ja huuhtele liha huolellisesti juoksevalla kylmällä vedellä. Aseta liha uuninkestävään astiaan, jonne liha mahtuu juuri ja juuri.

Sulata ankan tai hanhen rasva ja peitä liha sillä. Paista uunissa 6–8 tuntia.

Nosta liha keittiöpaperille, jotta osa rasvasta imeytyy siihen.

Tarjoa sinapin, salaatin ja keitettyjen juuresten, kuten vaniljaisen lantun, kanssa.

Resepti: Andreas Viestad

Lisää aiheesta:

Älä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • 00:00
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita