Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lammas-confit

Julkaistu 05.06.2008 14:49

Idea tähän lampaan valmistustapaan on saatu ranskalaisesta ankka-confitista. Lampaan suolattua lapaa keitetään hitaasti ankan rasvassa suhteellinen miedolla lämmöllä. Tämä valmistustapa on Stavangerin Idsøe-teurastajien erikoisuus. Stavanger sijaitsee Norjan lounaisosassa.

4 annosta

  • 1 lampaan lapa, josta on poistettu luut
  • 2,5 dl tai enemmän karkeaa merisuolaa
  • 2 pientä oksaa timjamia
  • 2 pientä oksaa rosmariinia
  • 1 l ankan tai hanhen rasvaa

Aloita valmistelut vähintään 1 päivää aikaisemmin. Aseta lammas tarjottimelle ja mausta karkealla merisuolalla, rosmariinilla ja timjamilla ja anna lihan levätä noin 24 tuntia.

Kuumenna uuni 95 asteeseen. Harjaa suola pois lihan pinnalta ja huuhtele liha huolellisesti juoksevalla kylmällä vedellä. Aseta liha uuninkestävään astiaan, jonne liha mahtuu juuri ja juuri.

Sulata ankan tai hanhen rasva ja peitä liha sillä. Paista uunissa 6–8 tuntia.

Nosta liha keittiöpaperille, jotta osa rasvasta imeytyy siihen.

Tarjoa sinapin, salaatin ja keitettyjen juuresten, kuten vaniljaisen lantun, kanssa.

Resepti: Andreas Viestad

Lisää aiheesta:

Mies, pissattaako jatkuvasti? Tästä voi olla kyseVäärennetty carbonara sai Italian raivon valtaan – ministeri vaatii EU:lta välitöntä tutkintaaHelppo vaihtoehto kreikkalaiselle salaatille – Tiina ylistää: "Täydellisen raikas"Diabeteslääkäri päivästä, jolloin sai itse älypumpun: "Olin yhtäkkiä vapaa"Kuski ajoi suojatietä ylittävän nenän edestä ja keskisormi nousi – poliisilta kova ratkaisuKysely: Diabeetikot pääsevät lääkäriin liian harvoin – "He ovat pimennossa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:44
    Miehet

    Mies, pissattaako jatkuvasti? Tästä voi olla kyse

  • Eilen20:48
    Italia

    Väärennetty carbonara sai Italian raivon valtaan – ministeri vaatii EU:lta välitöntä tutkintaa

  • Eilen19:09
    Ruoka

    Helppo vaihtoehto kreikkalaiselle salaatille – Tiina ylistää: "Täydellisen raikas"

  • Eilen16:29
    Diabetes

    Diabeteslääkäri päivästä, jolloin sai itse älypumpun: "Olin yhtäkkiä vapaa"

  • Eilen13:51
    Liikenne

    Kuski ajoi suojatietä ylittävän nenän edestä ja keskisormi nousi – poliisilta kova ratkaisu