Lammas-confit

Idea tähän lampaan valmistustapaan on saatu ranskalaisesta ankka-confitista. Lampaan suolattua lapaa keitetään hitaasti ankan rasvassa suhteellinen miedolla lämmöllä. Tämä valmistustapa on Stavangerin Idsøe-teurastajien erikoisuus. Stavanger sijaitsee Norjan lounaisosassa.

4 annosta

  • 1 lampaan lapa, josta on poistettu luut
  • 2,5 dl tai enemmän karkeaa merisuolaa
  • 2 pientä oksaa timjamia
  • 2 pientä oksaa rosmariinia
  • 1 l ankan tai hanhen rasvaa

Aloita valmistelut vähintään 1 päivää aikaisemmin. Aseta lammas tarjottimelle ja mausta karkealla merisuolalla, rosmariinilla ja timjamilla ja anna lihan levätä noin 24 tuntia.

Kuumenna uuni 95 asteeseen. Harjaa suola pois lihan pinnalta ja huuhtele liha huolellisesti juoksevalla kylmällä vedellä. Aseta liha uuninkestävään astiaan, jonne liha mahtuu juuri ja juuri.

Sulata ankan tai hanhen rasva ja peitä liha sillä. Paista uunissa 6–8 tuntia.

Nosta liha keittiöpaperille, jotta osa rasvasta imeytyy siihen.

Tarjoa sinapin, salaatin ja keitettyjen juuresten, kuten vaniljaisen lantun, kanssa.

Resepti: Andreas Viestad

Lue myös:

    Uusimmat