Mainos

Lakko jatkuu - HKL:n kuljettajien tukilakko epätodennäköinen

Lakko ei pysäytä todennäköisesti Helsingin raitiovaunu- ja metroliikennettä. HKL:n kuljettajat ovat asettaneet Uutispäivä Demarin mukaan tukilakkoriman korkealle.

Kuljetusalan lakko haittaa useiden kaupunkien bussiliikennettä sekä Helsingin sataman toimintaa myös tänään. Elinkeinoelämän keskusliitto keskeytti eilen tupo-neuvottelut toista viikkoa jatkuvan lakon vuoksi.

Keskusjärjestöt ovat tunnustelleet mahdollisuuksia ratkaista kiista, mutta neuvottelupöytään ei ole edelleenkään päästy.

Lakko hiljensi eilisaamuna pääkaupungin satamien tavaraliikenteen. Myös teollisuuden kemikaalikuljetukset pysähtyivät osin.

Lakko vaikuttaa suuresti paperi- ja selluteollisuuteen, sillä ala on riippuvainen kemikaalikuljetuksista. Lakon pitkittyessä myös elintarvikekuljetukset alkavat kärsiä.

Lakon laajentuminen koskemaan myös HKL:n raitiovaunu- ja metroliikennettä näyttää tällä haavaa epätodennäköiseltä. Uutispäivä Demarin mukaan HKL:n kuljettajat ovat asettaneet tukilakkoriman korkealle. HKL:n kuljettajat lupaavat solidaarisuutta, mutta eivät kuitenkaan tukilakon muodossa.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen kuljettajat keskustelevat lakkoon liittymisestä huomenna.

Bussiliikenteen kausilippuja hyvitetään lakon ajalta

Bussiliikenteen kausilippuja käyttäville on luvassa hyvityksiä meneillään olevan bussilakon ajalta. Lahdessa, Oulussa ja Porissa 30 vuorokauden kausilipuille ladataan lakon ajalta hyvityspäiviä, mutta rahallista korvausta korteista ei saa.

Kuopiossa ja Jyväskylässä päätöstä hyvityksestä ei ole tehty, mutta myös Jyväskylässä on aikaisempien lakkojen yhteydessä hyvitetty päiviä lakon ajalta.

Pääkaupunkiseudulla lakon ajalta korvataan matkakortille ladattua kautta, ja matkakorttiin ladatun kausilipun voi myös muuttaa arvoksi eli kortille ladatuksi rahaksi.

Tietoa hyvityksistä lakon jälkeen on saatavilla bussiyhtiöiden lipputoimistoista sekä yhtiöiden internetsivuilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.