Mainos

Laivaturman tutkinta jatkuu - bahamalainen rahtialus jatkoi jo matkaa

Merivartiosto jatkaa Porkkalan ja Tallinnan välillä sattuneen laivaturman tutkintaa.

Suomalainen kalastusalus Florence upposi eilen aamulla törmättyään sumussa yhteen Bahaman lipun alla purjehtineen rahtialuksen kanssa.

Rajavartiolaitoksen partiovene löysi kalastusveneen pelastuslautan hieman aamuyhdeksän jälkeen noin neljä tuntia turman jälkeen. Pelastustyötä hankaloitti se, että näkyvyys onnettomuusalueella oli erittäin huono eikä Rajavartiolaitoksen partiovene saanut selkeää tutkahavaintoa pelastuslautasta.

Rajavartioston meripelastusjohtaja Ossi Pylväläinen kertoo, että Hangon edustalla ankkuroituna ollut rahtialus on saanut luvan jatkaa matkaansa, vaikka onnettomuuden tutkinta jatkuu.

Merivartioston mukaan Suomenlahdella eilen kalastusalukseen törmännyt rahtialus pääsi jatkamaan matkaansa myöhään samana iltana.

Pylväläinen ei halua vielä ottaa kantaa syyllisyyteen. Epäselvää on myös se, miksi rahtialus ei pysähtynyt törmäyksen jälkeen.

– Merellä on meriteiden säännöt. Oikealta tulevaa väistetään. Tässä tapauksessa alukset olivat niin kohtaavalla linjalla toisiinsa nähden, että on hirveän vaikea sanoa, kumpi olisi ollut meriteiden sääntöjen mukaan väistämisvelvollinen. Tietysti pienemmän tulisi väistää tai ainakin kannattaisi väistää suurempaa.

Alustavissa tutkimuksissa on epäilty, että molemmilla aluksilla olisi laiminlyöty tähystystä.

Kalastusalus upposi hyvin nopeasti, muutamassa minuutissa. Merivartiosto pitää nelihenkisen virolaismiehistön pelastumista erittäin onnekkaana. Uponnut kalastusalus oli 23 metriä pitkä, kun taas bahamalainen rahtialus on 172 metriä pitkä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.