Mainos

Lahti suree, Keuruu ei hyväksy armeijan säästöjä

Lahden kaupunginjohtaja suree valtion työpaikkojen lähtöä kaupungista, sillä niitä on entuudestaankin keskivertoa vähemmän.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvista laskee Hennalan varuskunnan sulkemisen heijastuvan ainakin tuhanteen työpaikkaan: yli 400 työntekijän lisäksi pariin sataan alihankkijaan sekä perheenjäseniin. Myllyvirta lupaa Lahden vielä taistelevan lakkautuspäätöstä vastaan.

- Ensimmäinen reaktio ei ole antautuminen, vaikka vihollinen on osaava.

Lahti aloittaa tarvittaessa valtion kanssa neuvottelut Hennalan varuskunnan noin 85 hehtaarin tulevasta käytöstä. Ratkaisuja rajoittaa se, että sata vuotta vanha varuskunta on valtakunnallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen kohde.

Naapurikunta Hollola joutuu pohtimaan uutta käyttöä noin 750 hehtaarin laajuiselle Hälvälän harjoitusalueelle. Isoja harjoitusalueita on myös Asikkalassa ja Padasjoella.

Keuruun kaupunki aikoo taistella

Keuruulla Keski-Suomessa ei hyväksytä päätöstä lakkauttaa Pioneerirykmentti, joka on kaupungin toiseksi suurin työnantaja. Kaupunginhallitus aikoo esittää valtioneuvostolle, että lakkauttaminen perutaan.

Keuruulaisten mukaan päätöksessä ei ole otettu huomioon varuskunnan edullista sijaintia keskellä Suomea. Lisäksi pidetään kohtuuttomana, että ainoa Maavoimien yksikkö usean maakunnan alueella suljettaisiin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.