Mainos

Lähes kaikki puolueet halusivat Isä Mitron

Ne Salmiset - Isä Mitro. Kuva: MTV3

Helsingin ortodoksisen seurakunnan pastori Isä Mitro asettuu SDP:n eurovaaliehdokkaaksi. 50-vuotiasta Mitro Repoa pyysivät ehdokkaaksi lähes kaikki puolueet - kokoomus, keskusta, kristillisdemokraatit, perussuomalaiset ja vihreät.

Isä Mitron mukaan SDP:n vaaliohjelma ratkaisi puoluevalinnan. Mitro sanoo tehneensä päätöksen pääsiäispyhien jälkeen.

- Löysin itseni parhaiten sosiaalidemokraattisen puolueryhmittymän yleiseurooppalaisesta ohjelmasta, jonka teemana on "Sosiaalinen Eurooppa". Minun ohjelmani lisää siihen vielä suurella kirjaimella "inhimillisen Euroopan". Ihminen tulee ennen taloutta.

Erityisesti globaali talouskriisi tuo Mitron mukaan hyvin esille sen, että eurovaaleissa äänestäminen on tärkeää. Yhteisvastuu ylittää maiden rajat.

- Meidän pitäisi ottaa oppia Yhdysvalloista ja sen loistavasta, karismaattisesta johtajasta. Mekin ihan oikeasti voimme, kun päätämme ja haluamme.

Vaalitaisto ei juuri jännitä Mitroa, jonka mukaan ehdokkaaksi kosittuna oleminen oli paljon tukalampaa.

- Oli se hyvä, ettei kosijoita löytynyt yhtään, kun olin nuori mies. Ja näin sitä ollaan poikamiehenä.

Repo ei ole huolissaan vaalikampanjasta, vaikka hänellä ei ole senttiäkään vielä vaalikassassa. Mitro sanoo käyneensä kampanjaa itse asiassa kaiken aikaa.

Isä Mitro on kysytty luennoitsija. Hänen teemansa ovat yleensä työssä jaksaminen ja johtamisen kriisi. Mitro pitää vahvuutenaan Itä-Euroopan ja Venäjän tuntemustaan.

Mitron mukaan ortodoksinen kirkko ei ole asettanut minkäänlaisia ehtoja hänen ehdokkuudelleen. Mitro on parhaillaan virkavapaalla työstään.

- On täysin väärin ajatella, että uskonnon pitäisi vieraannuttaa meidät yhteiskunnallisesta vastuunkannosta ja lähimmäistemme huolenpidosta, päinvastoin.

Mitro sanoo, että hän sai kannustusta ehdokkuudelleen jopa Kreikan Athoksen munkkiluostarista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.