Lähdetään syyspiknikille!

Syyskuussa ehtii vielä hyvin piknikille. Pakkaa mukaan syysherkkuja ja lähde ulos nauttimaan värikkäästä luonnosta ja raikkaasta ulkoilmasta. Nämä herkut sopivat loistavasti evääksi myös syksyiselle sieniretkelle.

Nyt kannattaa lähteä ulos nauttimaan viimeisistä aurinkoisista päivistä. Ota ilo irti luonnosta ja toivota syksy tervetulleeksi.

Mukaan piknik-koriin sopivat Akin kinuskilla kuorrutetut . Jos et pidä puolukoista, valmista pirteitä porkkanamuffineja erilaisilla kuorrutuksilla.

Porkkanamuffinit

Noin 12 muffinia

4 porkkanaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 dl sokeria
100 g sulatettua voita
2 kananmunaa

Kuorrutus 1.
200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

Kuorrutus 2.
2 dl tomusokeria
1 rkl appelsiinimehua

Kuorrutus 3.
100 g tummaa suklaata
0,5 dl kermaa
(1 rkl sitruslikööriä)

Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, sokeri ja kaneli. Lisää jauhoihin porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita keskenään kananmunat ja jäähtynyt voisula. Kaada voi-kananmunaseos kuiviin aineisiin ja sekoita varovasti nostelemalla.

Jaa taikinamassa muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia.

Kuorrutus 1.

Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Voit värjätä kuorrutuksen elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus jäähtyneille muffineille veitsellä tai lastalla.

Kuorrutus 2.

Sekoita appelsiinimehu tomusokeriin. Kuorrutteen on tarkoitus olla aika paksua, joten lisää mehu tomusokeriin vähän kerrallaan. Voit värjätä kuorrutteen elintarvikevärillä. Levitä jäähtyneille muffineille veitsellä tai lastalla.

Kuorrutus 3.

Kiehauta kerma paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kuumaan kermaan pieniksi paloiksi pilkottu tai raastettu suklaa ja sekoita kunnes kaikki suklaa on sulanut. Voit maustaa kuorrutteen sitrusliköörillä. Jäähdytä kuorrutemassa ennen muffineille levittämistä.

Koristele kuorrutetut muffinit erilaisilla kakkukoristeilla, sokeroiduilla appelsiininkuorilla, pähkinärouheella tai marsipaaniporkkanoilla.

Mainiot eväsherkut

Piknik voi olla myös eväshetki metsässä. Pakkaa sieniretkelle mukaan tarpeeksi evästä, istu mättäälle ja nauti syysilmasta kaikessa rauhassa.

Maukkaat eväspiirakat valmistuvat lehtitaikanasta hetkessä. Koita esimerkiksi tätä Sara la Fountainin helppoa piirakkareseptiä.

Sara la Fountainin tomaatti-pestopiirakat

Neljälle

100-120 g lehtitaikinaa
2 tomaattia
4 tl pestoa
100 g mozzarellajuustoa siivuiksi leikattuna
suolaa
mustapippuria
1/2 nippua salviaa, tuoretta
1 kananmuna
1/2 nippua rucolaa
loraus
oliiviöljyä

Leikkaa lehtitaikinasta 4 keskikokoista ympyrää, käytä muottina pientä ympyrän muotoista astiaa. Levitä jokaisen ympyrän keskelle 1 tl pestoa. Seuraavaksi asettele kaksi siivua mozzarellaa ja 2-3 tomaattisiivua peston päälle. Mausta piiraat salvianlehdillä, suolalla ja mustapippurilla.

Paista piiraita 200-asteisessa uunissa 16-20 minuuttia. Lopuksi koristele piiraat rucolasalaatilla ja tilkalla oliiviöljyä.

Kuuma juoma lämmittää

Ota piknikille mukaan myös lämmintä juotavaa. Kuppi kuumaa lämmittää, jos viileät syystuulet yllättävät. Lämmittele sormiasi esimerkiksi kuuman äärellä.

Kahvin seurana maistuu esimerkiksi syksyinen omenapiirakka.

Omena-rahkatorttu

Pohja:

100 g leivontamargariinia tai voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 tlk (à 250 g) Pirkka maitorahkaa
1 dl Pirkka vispikermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
2 tl Pirkka vanilliinisokeria
1 dl Pirkka mantelirouhetta

Pinnalle:

2-3 (400 g) hapanta omenaa
1/2 dl fariinisokeria
1/2 tl kanelia

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina voidellun irotpohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita rahka, kerma, munat, sokeri, sitruunanmehu ja -kuoriraaste, vanilliinisokeri sekä mantelirouhe. Kaada rahkaseos pohjataikinan päälle.

Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin ympyrän muotoon rahkaseoksen päälle. Ripottele omenoiden päälle fariinisokeria ja kanelia.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Jos torttu alkaa tummua paiston aikana, peitä se leivinpaperilla tai alumiinifoliolla. Irrota kakku vuoasta täysin jäähtyneenä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat