Mainos

Lahden pyssymies oli poliisille tuttu

Poliisilla ei toistaiseksi ole tietoa syistä jotka johtivat 21-vuotiaan miehen rajuun ammuskeluun Lahden keskustassa eilisiltana. Katkaistulla haulikolla ikkunasta keskustorille ammuskelleella miehellä oli poliisin mukaan kuitenkin huumetausta.

Lahtelaismies on aiemmin syyllistynyt myös väkivaltaisuuksiin. Keskusrikospoliisin alustavien selvitysten mukaan mies vaikutti olevan sekavassa tilassa ja oli ammuskelun yhteydessä huudellut jotain. Tietoa alkoholin tai muiden päihteiden käytöstä ei ollut saatavissa ennen puoliltapäivin suoritettavaa oikeuskemiallista tutkimusta.

Mies sai surmansa myöhemmin illalla kerrostalon porraskäytävässä tapahtuneen ammuskelun jälkeen, kun poliisin kilpiryhmä joutui ampumaan miestä kohti.

Ihmiset säästyivät torille ammuskelussa

Poliisin arvion mukaan mies oli ampunut noin kaksikymmentä laukausta. Näistä noin puolet oli ammuttu Vapaudenkatu 6:n ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevan asunnon ikkunasta mm. viereisen torin reunalla oleviin henkilöautoihin, lyhtypylväisiin ja linja-autoon.

Torin ympäristössä liikkui iltakuudelta runsaasti ihmisiä, mutta kukaan ei saanut osumaa hauleista. Haulit tekivät nyrkinkokoisia reikiä mm. läheiseen liikennemerkkiin.

Poliisi ampui kohti yhden laukauksen

Poliisi sai ilmoituksia ammuskelijasta kello 18.14 heti ensimmäisten laukausten jälkeen, minkä jälkeen tori ja kerrostalo ympäristöineen eristettiin. Poliisin kilpiryhmä tunkeutui kerrostalon porraskäytävään, jonne myös ammuskelija oli siirtynyt. Poliisi sai useita minuutteja kestäneen puheyhteyden mieheen, mutta tämä ei suostunut laskemaan asettaan. Hän asetti haulikon piipun välillä myös omaan suuhunsa.

Krp:n mukaan mies ampui poliisia kohti, ja ainakin yksi laukauksista on mennyt hyvin läheltä poliiseja. Kun mies lähti tulemaan kilpiryhmää kohti heitä aseella osoittaen, poliisit joutuivat ampumaan häntä keskivartaloon. Poliisin taholta ammuttiin yksi laukaus miehen keskiruumiiseen, johon tämä myöhemmin ambulanssissa menehtyi.

Poliisi kaipaa tietoja äidistä ja tyttärestä

Poliisi kaipaa tietoja äidistä ja tyttärestä, jotka olivat vihjeen mukaan olleet paikalla. He olisivat vihjeen mukaan kertoneet kioskimyyjälle, että heihin olisi ammuskelun yhteydessä jollain tavoin sattunut. Näitä henkilöitä pyydetään ilmoittautumaan Lahden poliisille.

Jutun tutkimuksissa on tähän mennessä selvinnyt, että lahtelaismies oli kuollut sisäelinvammoihin. Tänään jutussa jatkettiin teknisiä tutkimuksia ja kuulusteltiin paikalla olleita asianosaisia ja myös uhrin tuttavia ja omaisia.

Ruumiinavaus on jo tehty, mutta sen tulokset valmistuvat vasta myöhemmin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.