Mainos

Laatikainen lyö Vanhasta lepsuilusta Häkämies-kohussa

Pääministeriltä odotettiin selkeää sanomaa, jossa hän olisi osoittanut olevansa hallituksen suvereeni johtaja, arvostelee Keskisuomalaisen Laatikainen.

Keskustan vahva taustavaikuttaja, sanomalehti Keskisuomalaisen päätoimittaja Erkki Laatikainen ryöpyttää kovin sanoin pääministeri Matti Vanhasta hallituksen ryhdittömästä johtamisesta.

Laatikainen kirjoittaa lehdessään, että Vanhanen on tasapainoillut ministeri Jyri Häkämiehen (kok.) Venäjä-puheellaan aiheuttamassa kohussa tavalla, joka "ei yleensä sada laariin".

- Pääministeriltä odotettiin selkeää sanomaa, jossa hän olisi osoittanut olevansa hallituksen suvereeni johtaja ja edellyttävänsä ministereiltä vakavuutta ja joukkuemieltä. Jämäkkyys olisi kohottanut keskustan kannatusta.

Laatikaisen mukaan Vanhanen ei ollut tähän valmis, ja hän menetti jälleen yhden sauman painavaksi ja historialliseksi valtiomieheksi astumiseen. Toisen nelivuotiskauden pääministeriltä kaivataan Laatikaisen mielestä enemmän voimaa ja sen näyttämistä kuin ensimmäisen jakson pääministeriltä.

- Vanhasella on vielä mahdollisuutensa voimistumiseen, mutta kello käy ja seuraavat vaalit lähestyvät joka päivä.

Laatikaisen mukaan keskustassa kiehuu pinnan alla kokoomuksen ulkopoliittisen toiminnan vuoksi.

- Suuri osa, ellei enemmistö, sen kansanedustajista on tympiintynyt hallituskumppanin sooloiluun, jossa sivuutetaan pääministeri ja tasavallan presidentti, hän kirjoittaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.