Mainos

Lääkelaitos: Uusi nettiapteekki huijausta

Www.net-apteekki.com -sivuston mukaan se toimittaa lääkevalmisteteet edullisesti Virosta. Toimijaksi ilmoitettuun hollantilais-saksalaiseen apteekkariin Lääkelaitos ei ole saanut yhteyttä.

Lääkelaitos pitää vuoden alussa markkinoinnin aloittanutta nettiapteekkia huijauksena. Laitos kertoo saaneensa yhteydenottoja www.net-apteekki.com-verkkosivustosta.

Yritys ilmoittaa sivuillaan aloittavansa ensimmäisenä suomalaisen internetapteekkitoiminnan ja toimittavansa reseptivapaat lääkevalmisteet apteekkihintoja edullisemmin Virosta. Toimijaksi ilmoitetaan hollantilais-saksalainen apteekkari, johon Lääkelaitos ei kuitenkaan ole saanut yhteyttä.

Viron lääkevalvontaviranomaisilla ei Lääkelaitoksen mukaan myöskään ole tietoa yrityksestä. Viron lainsäädännön mukaan verkkosivuilla kuvattu lääkkeiden toimittaminen postitse Suomeen ei ole laillista lääkkeiden vähittäisjakelua.

Lääkevalmisteita voi tilata EU-alueelta postitse Suomeen edellyttäen, että lääkkeiden toimittaja on laillinen ja lääkevalmiste kyseisen maan viranomaisen hyväksymä. Reseptilääkkeitä varten tilaaja tarvitsee voimassa olevan reseptin. Lääkelaitos muistuttaa, että vastuu laillisuuden varmistamisesta on tilaajalla.

(MTV3-STT)

Lue Lääkelaitoksen tiedote täältä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.