Mainos

Lääkäripula vaivaa eniten pienillä paikkakunnilla

Julkisen sairaanhoidon puolelta puuttuu noin tuhat lääkäriä.

Yksityiset kunnat ja firmat tarjoavat tämänvuotisilla lääkäripäivillä ennätysmäärän työpaikkaneuvontaa. Helpotusta lääkäripulaan haetaan houkuttelemalla lääkäreitä erilaisin eduin pois pääkaupunkiseudulta syrjäkuntiin.

Lääkäripäivät muistuttivat messuja enemmän kuin lääkärien koulutustapahtumaa. Rekrytointiosastolla oli kolmisenkymmentä näytteilleasettajaa ympäri Suomea.

- Aikaisemmin täällä oli etupäässä näitä yksityisen sektorin työnantajia, työn vuokrausyrityksiä, mutta nyt on selvästi enemmän julkisen sektorin työnantajia täällä rekrytoimassa lääkäreitä, Kainuun maakunnan sosiaali- ja terveysjohtaja Tuomo Pääkkönen kertoo.

Mukana kovassa kilpailussa on muun muassa Kainuun maakunta, jossa lääkärivaje on vakavin eli peräti 28 prosenttia.

- Työskentelyolosuhteet meidän terveyskeskuksessa ovat erinomaiset ja siellä voi tehdä vielä oikeita lääkärintöitä, pystymme myöskin tukemaan nuoria lääkäreitä heidän työssään ja jos ajatellaan nuoria perheitä, Kainuu on vielä turvallinen seutu asua, elää, MedOnen aluejohtaja Harri Hietanen kertoo.

Terveyskeskusten lääkärivaje on kasvanut koko Suomessa jo kymmeneen prosenttiin.

Lääkäreitä ei saa töihin aina edes rahalla, joten houkuttelevammat keinot ovat jo tarpeen.

- Me pyritään lääkäreille tarjoamaan valinnanvapautta ja ennen kaikkea luomaan lääkäreille sellaiset työnteko-olosuhteet, joissa heidän on hyvä tehdä työtä, Hietanen kertoo.

Lähes joka kymmenes terveyskeskusvirka hoidetaan ostopalveluna. Vuosittaiset lääkäripäivät on hyvä rekrytointipaikka.

- Täällä tulee kyllä tarjonta hyvin esille, että voi vähän vertailla sitten eri työnantajien hyviä puolia toisiinsa, Noora Carpen kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.