Mainos

Valelääkäri väittää opiskelleensa Yhdysvalloissa

Tänään Helsingin käräjäoikeudessa vangittu, Suomessa lääkärinä toiminut Esa Laiho on kertonut poliisille, että hän on tehnyt Yhdysvalloissa joitakin lääketieteen opintoja ja sen jälkeen hankkinut tai hankituttanut Venäjältä lääkärintutkintotodistukset, asiakirjat ja diplomit.

– Hän on kertonut, että niillä papereilla hän on ollut oikeutettu hankkimaan lääkärintutkintotodistukset Venäjältä, rikoskomisario Hannu Männikkö kertoi vangitsemiskäsittelyn jälkeen.

Männikön mukaan Suomen lain mukaan tällainen ei ole mahdollista. Laiho ei ole siis kertomansa mukaan suorittanut tutkintoa Venäjällä.

– Eikä hän meidän tietojen mukaan ole suorittanut mitään tutkintoa siellä Yhdysvalloissakaan, rikoskomisario Männikkö sanoi.

Poliisilla on hallussaan kopiot diplomeista, mutta alkuperäisistä ei ole tietoa.

Poliisin mukaan Laiho on saanut merkittävää ansiotuloa lääkärinä toimiessaan. Laiho on aloittanut lääkärinä vuonna 2001. Laihon omaisuutta on määrätty takavarikkoon noin 600 000 euron edestä väliaikaisilla vakuustakavarikko ja hukkaamiskielto -päätöksillä.

Laiho vangittiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä.

Vangitsemiskäsittely pidettiin aamupäivällä Pasilan poliisitalossa yleisön läsnä olematta. Vangitsemisoikeudenkäynnissä oli paikalla toistakymmentä median edustajaa.

Laiho kiistää rikosepäilyt. Häntä epäillään lisäksi luvattomasta ammatin harjoittamisesta sekä kahdesta rekisterimerkintärikoksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.