Mainos

Laajasalon perhesurmaaja myöntää raa'at murhat

Murhasyytteet saanut helsinkiläinen Henrik Johannes Arra myöntää murhanneensa vaimonsa ja kaksi tytärtään raa’alla ja julmalla tavalla, mutta kiistää toimineensa vakaasti harkiten. Juttua käsiteltiin tänään oikeudessa.

Puolustuksen mukaan miehen ajatukset olivat olleet epävakaita.

– Hänellä on ollut välillä suojaavia ja välillä hyökkääviä ajatuksia. Hän ei aamulla herätessään tiennyt, mitä kyseisen päivän aikana tulee tapahtumaan, miestä avustanut asianajaja Heikki Lampela sanoi.

Mies murhasi vaimonsa ja kaksi pientä tytärtään isolla sukellusveitsellä perheen kotona Helsingin Laajasalossa tammikuussa. Kaikki uhrit olivat nukkumassa, kun mies kävi heidän kimppuunsa. Veitseniskuja oli kussakin uhrissa kymmeniä.

– Erityistä raakuutta osoittaa veitsellä iskujen lukuisuus ja julmuutta se, että teot ovat kohdistuneet nukkumassa oleviin puolustuskyvyttömiin lapsiin, syyttäjä Eija Velitski sanoi.

Syyttäjän mukaan teot on tehty paitsi erityisen raa’alla ja julmalla tavalla myös vakaasti harkiten. Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta kolmesta murhasta ja tuhotyöstä.

Mies sytytti surmatöiden jälkeen asunnon eteisessä olleet lastenvaunut tuleen. Tuli tuhosi huoneiston rakenteita ja irtaimistoa. Perheenisä myönsi tuhotyön oikeaksi.

Oikeudenkäynti jatkuu nyt syytteiden lukemisen jälkeen salaisena.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.