Mainos

Laajakaistojen markkinointiin uudet ohjeet

Laajakaistayhteyden on oltava nopeudeltaan ainakin 256 kilobittiä sekunnissa, sanoo kuluttajavirasto. Asiakkaalle on myös kerrottava, sisältääkö liittymä virus- ja palomuuriohjelmat.

Kuluttajavirasto on tiukentanut ohjeita laajakaistaliittymien markkinoinnista.

Operaattorin on kerrottava laajakaistayhteyden ostavalle kuluttajalle, sisältääkö liittymä myös tarpeelliset virus- ja palomuuriohjelmat.

Laajakaistana ei myöskään saa markkinoida hitaampaa kuin sellaista yhteyttä, jonka nopeus on 256 kilobittiä sekunnissa, todetaan Kuluttajaviraston operaattoreille lähettämässä kirjeessä.

Kuluttajavirasto on selventänyt operaattoreille myös kohtuullisten sopimusehtojen periaatteita. Monet operaattorit ovat muun muassa varanneet itselleen lähes rajattoman oikeuden muuttaa ehtoja yksipuolisesti. Tällaiset ehdot ovat kuitenkin kohtuuttomia ja lainvastaisia, virasto tähdentää.

Useat laajakaistaliittymiä tarjoavat operaattorit tarjoavat myös puhelinliittymiä, jolloin asiakkaalla voi olla käytössään useita saman yrityksen liittymiä. Operaattorit käyttävät ehtoja, joiden mukaan yhden liittymän maksujen viivästys voi johtaa kaikkien asiakkaan nimissä olevien liittymien sulkemiseen. Tällainen ristiinsulkeminen on kohtuutonta, Kuluttajavirasto muistuttaa.

Kuluttajavirasto on myös tehnyt laajakaistaliittymien hintavertailun, joka julkaistaan perjantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.