Mainos

Laaja kotoutumiskokeilu alkaa 16 kunnassa

Yksi Suomen suurimmista maahanmuuttajien kotoutumishankkeista käynnistyy 16 kunnassa. Kuntien hankkeissa kokeillaan vaihtoehtoisia tapoja maahanmuuttajien koulutuksen järjestämiseksi ja kehitetään koulutuksen sisältöä.

Erityisesti suomen tai ruotsin kielen opetusta, yhteiskuntaan perehdyttävää opetusta sekä työllistymistä ja työelämään osallistumista tukevaa opetusta tehostetaan hankkeessa. Tavoitteena on luoda koulutukseen valtakunnallinen malli.

Lisäksi koulutuksen tehokkuutta ja tuloksia arvioidaan. Näin pyritään tukemaan myös yhä useamman maahanmuuttajan pääsyä työelämään.

Paremmat eväät pärjäämiseen

- Uskon, että hankkeen tulosten perusteella voimme rakentaa Suomeen toimivan kotoutumiskoulutuksen, joka antaa mahdollisimman monelle maahanmuuttajalle eväät täysivaltaiselle jäsenyydelle tässä yhteiskunnassa, toteaa kansliapäällikkö Ritva Viljanen, Osallisena Suomessa -kokeilun johtoryhmän puheenjohtaja.

- Odotamme merkittäviä tuloksia mm. kotiäitien sekä luku- ja kirjoitustaidottomien saamisesta mukaan kotoutumiskoulutukseen. Kokeilut eivät aiheuta kunnille lisäkustannuksia, toteaa Suomen Kulttuurirahaston yliasiamies Antti Arjava.

Kotoutumiskokeilut käynnistyvät pääkaupunkiseudulla, Hämeenlinnassa, Raaseporissa, Turussa, Tampereella, Vaasassa, Rannikko-Pohjanmaalla Pudasjärvellä ja Meri-Lapissa. Osallisena Suomessa -hanke jatkuu vuoden 2013 loppuun.

Kokeilu on käynnistetty sisäasiainministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Kuntaliiton, Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin yhteistyöllä ja yhteisrahoituksella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.