Mainos

Kuvat: Tältä näyttää luksusta tihkuva Tallinnan satama uudistuksen jälkeen – ”Suomalaisten suosimat viinakaupat jätetään toistaiseksi”

Tallinnan satama saa täysin uuden ilmeen, kun hukkatilana olleet 54 hehtaaria maata laitetaan uuteen uskoon.

Sataman uudistamisesta järjestettiin suunnittelukilpailu, jonka voitti lontoolainen arkkitehtitoimisto Zaha Hadid Architects. Toimiston suunnitelmissa on avata merinäkymää laajemmaksi ja tehdä satama-alueesta trendikäs luksuspaikka kylpylöineen ja hotelleineen turisteille sekä tallinnalaisille.

Satama-alue laajenee kokonaisuudessaan. Piritan ja Pohjois-Tallinnan väliin sijoitetaan promendari, joka yhdistää sataman ja keskustan.

Tallinnan sataman kiinteistöliiketoiminnan johtaja Piret Üts kertoo, että idea sataman uudistamiseen lähti suuresta ”turhasta tilasta”.

– Meillä on ollut täysin turhana 54 hehtaarin kokoinen alue. Haluamme käyttää alueen tehokkaasti ja se tarvitsee nyt jotain uutta. Yritämme tehdä alueesta viehättävän turisteille sekä asukkaille, Üts kertoo.

Suunnitelman yksityiskohtia hiotaan vielä vuoden loppuun asti ja varsinaiset työt alkavat vuoden 2018 alussa D-terminaalin uudistuksella. Koko projektin uskotaan olevan valmis vuoteen 2030 mennessä.

Hotelli, ostoskeskus ja luistinrata

Uudistuksia on luvassa koko alueelle. Suunnitelmissa on rakentaa alueelle mahdollisesti hotelli, kylpylä, luistinrata, business-alue, sekä ravintoloita. Alueelle suunnitellaan myös asuntoja.

Samaan aikaan alueelle on tulossa myös muiden suunnittelutoimistojen hankkeita, joista Üts tietää kertoa ainakin suuren ostoskeskuksen Porto Francon, sekä Prisman tulosta alueelle.

– Suomalaisten suosimat viinakaupat tulee säilymään vielä ainakin seuraavat viisi vuotta satama-alueella, Üts kertoo.

Satama-alueen rakennustyöt etenevät vaiheittain.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Tallinna 24.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja