Mainos

Kuvapari osoittaa, miksi vaatekoon ei pidä antaa lannistaa: ”Numeroilla ei ole väliä”

Naisen jakama kuvapari osoittaa, miksi vaatekoon murehtiminen kannattaa unohtaa. Sillä ei ole mitään merkitystä!

Itsetuntovalmentajana työskentelevä Michelle Elman jakoi Instagram-tilillään kuvaparin itsestään todistaakseen vaatekokojen todellisen merkityksen. Vaikka kuvilla on eroa viisi vuotta ja useampi kilo, sama mekko menee edelleen hänen päällensä.

– Mekko on kokoa 14. Ostin sen viisi vuotta sitten, kun olin kokoa 12. Nyt olen kokoa 20 ja kyllä, se sopii minulle edelleen. Mikä merkitsee, että numerot eivät kerro mitään. Aiotko oikeasti antaa vaatekoon pilata päiväsi? Annatko kasvaneen numeron vaikuttaa mielialaasi? nainen kyselee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Sama mekko. Silti mukava. Silti kaunis. Itse asiassa ajattelen näyttäväni paremmalta ja iloisemmalta nyt, Elman toteaa.

Vaatekokoon vaikuttavat lukuisat syyt

Elman muistuttaa, että suurentunut vaatekoko ei automaattisesti tarkoita sitä, että olisit vähemmän kaunis, arvottomampi, huonompi ihminen, vähemmän rakastettava tai eri ihminen. Aina se ei tarkoita edes sitä, että vartalosi oli yhtään sen suurempi kuin aikaisemmin. Hormonivaihtelut, sää, kauppojen vaihtelevat vaatekoot ja lukuisat muut syyt vaikuttavat siihen, minkä kokoinen vaate milloinkin päällesi sopii.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Numeroilla ei ole väliä. Ei farkkujesi takaa löytyvällä numerolla, ei vaa’an eikä edes pankkitilisi numerolla. Sinä et ole numero, Elman toteaa.

Kuvaparin julkaisun jälkeen nainen on saanut paljon yllättävääkin palautetta, jossa hänen väitetään valehdelleen päivityksessä mainitsemansa vaatekoot. Yksi palaute vaikutti naiseen kuitenkin eniten. Siinä kommentoija kehuu naisen näyttävän hyvältä ollakseen kokoa 20.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kun sanot, että näytän hyvältä koossa 20, se tarkoittaa todellisuudessa sitä, että näytän hoikemmalta kuin koko 20 yleensä. Se lähettää viestin: hoikka=hyvä, lihava=paha, Elman toteaa postauksessaan, jonka hän julkaisi saamansa palautteen jälkeen.

Myös alusvaatteilla on vaikutusta vaatteiden istuvuuteen.

1:47

Lähde:  GoodtoKnow

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.