Kuutamopuuro ja mehukastike

Julkaistu 22.09.2004 06:00(Päivitetty 22.09.2004 13:23)

Kuutamopuuro (4-6 annosta)

KuutamopuuroKuutamopuuro

  • 1,5 l maitoa
  • 1,5 dl hienoja vehnäjauhoja
  • vaniljatanko
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl voita
  • 1 kananmuna

Sekoita jauhot puoleen litraan kylmää maitoa, kunnes niistä tulee tasainen velli. Kuumenna litra maitoa kiehuvaksi, laita maidon joukkoon halkaistu vaniljatanko. Kaada suurus maidon joukkoon vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Keitä puuroa hämmentäen 10 minuuttia ja nosta pois liedeltä. Sekoita sokeri, voi ja muna joukkoon. Kaada puuro vadille tai maljaan jäähtymään ja poista vaniljatanko. Tarjoa mehukastikkeen tai jonkin hillon kanssa. Hyvin sopivia ovat lakkakastike tai sose.

Mehukastike (4-6 annosta)

  • 1 l vettä
  • 5 dl karpalomehua
  • sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ½ dl kylmää vettä

Kiehauta marjamehu ja vesi, mausta sokerilla, jos mehu on hapanta. Suurusta kylmään vesitilkkaseen sekoitetuilla perunajauhoilla. Anna kastikkeen pikaisesti kiehahtaa, tarkista makeus ja tarjoa kylmänä puuron kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle