Kuulantyönnössä pisin suomalaiskaari 23 vuoteen

Helsingin Eläintarhan kentällä kisattiin keskiviikkona Tähtikisat, ja kolmesta kauden kotimaisesta kärkituloksesta kaksi olivat erityisen vaikuttavia.

Naisten kuulantyönnössä Senja Mäkitörmä voitti ennätyksellään 17,32. Sillä Mäkitörmä nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi, ja se on pisin suomalaisen naisen työntämä kuulakaari 23 vuoteen. Pidemmälle pääsivät viimeksi vuonna 1998 Karoliina Lundahl ja Marika Tuliniemi.

– Sain hyvän kolmen viikon harjoitusjakson, jonka aikana pystyi rauhassa keskittymään tekniikkaan. Uutta ennätystä on odotettu ja nyt tuntuu kyllä hyvältä, Mäkitörmä kertoi tiedotteessa.

Miesten 400 metrillä Viljami Kaasalainen kellotti ennätyksensä 47,20. Tulos on matkan paras suomalaisnoteeraus kymmeneen vuoteen.

– 200 metrin väliajat ovat olleet aika samoja kuin alkukauden kisoissa, mutta juoksuasento on nyt rennompi ja askel taloudellisempi. Loppusuoralla on nyt ollut enemmän voimia, Kaasalainen summasi.

Kolmas kärkitulos nähtiin miesten 400 metrin aidoissa, kun Jonni Blomqvist vei voiton ajalla 50,50. Blomqvist paransi ennätystään lähes sekunnilla.

Lue myös:

    Uusimmat