Mainos

Kurdien syömälakko päättyi lupauksiin

Helsingin Tuomiokirkon edustalla 19 päivää syömälakkoa pitänyt kurdijoukko lopetti mielenosoituksensa illalla. Syömälakkolaiset vastustivat turvapaikka-anomusten hidasta käsittelyä.

Lopettamispäätökseen vaikutti osaltaan eilen käyty keskustelu sisäministeri Jan-Erik Enestamin (r.) kanssa. Kurdien mukaan ministeri kertoi, että turvapaikka-anomusten käsittelyaikoja lyhennetään.

Syömälakossa oli kaksitoista henkeä. Pitkä paasto aiheutti sen, että neljän kurdin kunto meni heikoksi ja heistä kaksi vietiin varmuuden vuoksi ambulanssilla sairaalaan. Kenelläkään ei ollut hengenvaaraa. Kurdit kertoivat saaneensa lupauksen, että vuosien 1995 ja 1996 turvapaikka-anomuksien käsittelyä nopeutetaan niin, että se tapahtuisi kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Osa lakkoilijoista on jo saanut turvapaikka-anomuksesta kielteisen päätöksen, josta he ovat valittaneet turvapaikkalautakunnalle. Lakossa mukana olleen Ahmed Celikin mukaan ministeri ja ulkomaalaisviraston edustaja lupasivat, että myös näiden kurdien asiaa käsiteltäisiin nopeammin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.