Mainos

Kuomintang voittamassa Taiwanin vaalit

Hallitseva Kuomintang-puolue on ensimmäisten tulosten valossa voittamassa selvästi Taiwanissa lauantaina järjestetyt parlamenttivaalit.

Kun kolmannes äänistä oli laskettu, Kuomintang oli saanut 73 niistä 176 parlamenttipaikasta, johon valittiin edustaja suoralla vaalilla, kun oppositiossa oleva Demokraattinen edistyspuolue DPP oli saanut paikoista vain 34.

Kuomintang oli valtaamassa edistyspuolueelta myös Taipein kaupunginjohtajan paikan. Hallitseva Kuomingtang-puolue oli äänestyksen alkaessa huolissaan laimeasta osanotosta, jonka arveltiin suosivan sen kilpailijaa DPP:tä. Vaalivirkailijat arvelivat äänestysvilkkauden nousevan kuitenkin noin 70 prosenttiin.

Vaaleja pidetään ratkaisevina Taiwanin tuleville suhteille Kiinaan. DPP kannattaa Taiwanin virallista itsenäistymistä, kun taas Kuomingtang on käytännön linjan kannalla eikä sulje pois mahdollisuutta liittymisestä Kiinaan joskus tulevaisuudessa, kun Kiinasta on tullut demokraattinen valtio.

Vaaleissa valittiin 176 jäsentä 225-jäseniseen parlamenttiin suoralla vaalilla. Loput 49 paikkaa jaetaan suhteellisesti niille puolueille, jotka saivat yli 5 prosenttia annetuista äänistä.
(STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.