Mainos

Kuntauudistus etenee ajallaan

Kuntajohtajien oma toiveikkuus kuntauudistuksen toteutumiseen on laskenut. Nyt vain puolet johtajista ilmoittaa suhtautuvansa toiveikkaasti suunnitteluvaiheen onnistumiseen.

Suurin osa kuntajohtajista uskoo, että tekeillä oleva kunta- ja palvelurakenneuudistus etenee aikataulussaan. Tuore kysely paljastaa kuitenkin, että kuntien sitoutumisessa uudistukseen on suuria eroja. Parasta se on Keski-Pohjanmaalla ja heikointa Itä-Uudenmaan kunnissa.

Kuntaliitto kyseli jälleen tässä kuussa kuntajohtajien arvioita hankkeen toteutumisesta. Kyselyyn vastasi 265 kunnan- tai kaupunginjohtajaa. Uudistuksen piirissä on kaikkiaan 391 kuntaa.

Kokonaisuutena ottaen kuntien sitoutuminen uudistukseen on kyselyn perusteella selvästi lisääntynyt sitten viime elokuun, jolloin asiaa viimeksi kysyttiin. Nyt puolet kuntajohtajista arvioi, että kunnassa on sitouduttu vahvasti hankkeeseen.

Kuntajohtajien oma toiveikkuus sen sijaan ei ole vahvistunut. Nyt puolet kuntajohtajista ilmoitti suhtautuvansa toiveikkaasti uudistuksen toteutumiseen. Elokuussa 63 prosenttia suhtautui erittäin tai melko toiveikkaasti uudistuksen suunnitteluvaiheen onnistumiseen.

Uusin kysely tehtiin siinä vaiheessa, kun kunnat olivat jättäneet omat suunnitelmansa Paras-hankkeen toteuttamiseksi ja valtio oli antanut palautteensa suunnitelmista. Kolmannes kuntajohtajista piti palautetta epäoikeudenmukaisena. Hieman pienempi määrä oli päinvastaista mieltä. Vastaajista 27 prosenttia oli sitä mieltä, että valtiolta tullut palaute oli ajastaan jäljessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.