Mainos

Kuningaspingviini lyötiin ritariksi Skotlannissa - Katso video

Brittiläisessä eläintarhassa asustavasta Nils Olav -nimisestä kuningaspingviinistä on tullut tiettävästi maailman ensimmäinen siivekäs ritari.

Norjan kuninkaan vartiokaarti löi pingviinin ritariksi juhlallisessa seremoniassa. Sillä on ennestään korkea seremoniallinen upseerinarvo.

Nils Olavista tuli kaartin kunniajäsen jo 1970-luvulla. Alkuperäinen Nils Olav tosin kuoli jo parikymmentä vuotta sitten, jonka jälkeen sen nimi ja asema on siirtynyt uudelle pingviinille.

Norjan kuninkaan vartiokaarti vierailee eläintarhassa muutaman vuoden välein osallistuessaan Skotlannissa järjestettävään suureen sotilasjuhlaan.

-Nils tunnistaa kaartilaiset aina kun he tulevat tervehtimään sitä -- se rakastaa saamaansa huomiota ja tarkastaa joukot aina ajan kanssa, kertoo Darren McGarry Edinburghin eläintarhasta.

Nils lyötiin ritariksi perinteisesti kopauttamalla lintua miekalla kevyesti hartioille. Eläintarhan mukaan Nils selvisi arvokkaasta tilaisuudesta komeasti. Myös kaartin kapteeni Rune Wiik kehuu Nilsiä.

-Olemme erittäin ylpeitä Nils Olavista ja mielissämme siitä, että yksi kaartimme jäsenistä asuu Skotlannissa ja näin vahvistaa maidemme välisiä suhteita, Wiik lausui.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.