Kulmuni: Hallitus keskustellut lasten vastaanottamisesta Kreikan pakolaisleireiltä viime vuonna – Ohisalon puheet yllätys

Antti Kaikkonen kommentoi sisäministeri Maria Ohisalon avausta Kreikan pakolaisleirien lapsista:"Tästä ei ole mitään neuvottelua päällä" 3:02
Video: Keskustan Antti Kaikkonen kommentoi sisäministeri Maria Ohisalon avausta Kreikan pakolaisleirien lapsista: "Tästä ei ole mitään neuvottelua päällä"

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) mukaan hallitus on käsitellyt viime syksynä Kreikan pakolaisleirillä olevia perheettömiä alaikäisiä turvapaikanhakijoita.

Tämän jälkeen asia ei hänen mukaansa ole ollut hallituksen pöydällä, minkä takia asian nouseminen esille tuli hänelle hieman yllätyksenä.

Asia nousi pinnalle aiemmin tällä viikolla, kun sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoi Ylelle, että hän haluaa Suomen ottavan vastaan perheettömiä alaikäisiä turvapaikanhakijoita Kreikan pakolaisleireiltä.

Kulmunin mukaan asiaa varmasti jossain vaiheessa varmasti käsitellään, mutta aikataulu on pääministeri Sanna Marinin (sd.) käsissä. 

Marin: Ei käsitellä ensi viikolla

Pääministeri Marin (sd.) sanoo, että hallitus tuskin vielä ensi viikolla käsittelee kysymystä Kreikan pakolaisleireillä olevista perheettömistä alaikäisistä. Marin on suurimman osan ensi viikosta matkoilla, mutta hän arvelee, että sen jälkeen hallitus voisi katsoa, millä aikataululla asiaa on mahdollista käsitellä.

Marin sanoi toimittajille eduskunnassa parhaan lääkkeen siirtolaiskysymykseen olevan Euroopan yhteinen politiikka. Tätä ei ole kuitenkaan pystytty tekemään, sillä Euroopassa maat ovat asiasta erimielisiä.

Täydennetty kello 14.58 Ohisalon kommenteilla. 

Lue myös:

    Uusimmat