Mainos

Kuljettaja ajoi metroa humalassa

HKL:n metronkuljettaja on jäänyt kiinni ajettuaan metroa vahvassa humalatilassa. Miestä uhkaa sakkorangaistus tai jopa kahden vuoden vankeusrangaistus.

Metroa vahvassa humalassa ajanut kuljettaja otettiin kiinni perjantaina Mellunmäen metroasemalla Helsingissä. Poliisin puhalluskokeessa alle 30-vuotiaan mieskuljettajan humalatilaksi mitattiin 2,2 promillea. Tilanteesta ei kuitenkaan aiheutunut HKL:n mielestä vaaraa matkustajille.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen HKL:n kuljettajan humalatila havaittiin, kun miehen ohjaamaan metroon tuli vika Mellunmäen kohdalla. Vika kesti niin kauan, että paikalle saapui HKL:n metrovalvojia, jotka havaitsivat kuljettajan olevan humalassa. Osa matkustajista oli myös havainnut humalassa asemalaiturilla hoiperrelleen kuskin.

-Metrovalvojat huomasivat, että jotain on vialla, koska he eivät tahtoneet saada selvää kuljettajan puheesta. Mies vietiin heti poliisilaitokselle kuulusteltavaksi ja puhallutettavaksi, kertoo HKL:n liikennemestari Sauli Pirjala.

Pirjalan mukaan viikonlopun aikana on selvinnyt, että alkoholi oli syynä perjantaina sattuneeseen tapaukseen, mutta miehen taustalla on myös henkilökohtaisia syitä, jotka ovat voineet vaikuttaa asiaan.

-Miehen työsuhde aiotaan irtisanoa. Hän oli määräaikaisessa työsuhteessa. Metrokuljettajat ovat järkyttyneitä tapauksesta, sillä tämä oli nolo juttu kuljettajille. Kuljettajat valvovat itse osaltaan, että tällaista ei pääsisi tapahtumaan, mutta tämä tapaus on vain jotenkin jäänyt huomaamatta, Pirjala sanoo.

Ainutlaatuinen tapaus


Pirjalan mukaan hänen 30 vuoden palvelusaikanaan ei ole sattunut vastaavaa tapahtumaa. Kerran 1980-luvulla kuljettajan humalatila havaittiin ajoissa, eikä hän ehtinyt nousta metron ohjaimiin. Pirjalan mukaan kuljettajan humalatila ei olisi voinut johtaa onnettomuuteen, koska tekniikka valvoo jatkuvasti metrovaunujen liikkeitä.

-Jos kuljettaja ajaisi epähuomiossa metrolla omille teilleen, junan pakkopysäytysjärjestelmä estäisi junan kulun. Kuljettaja voi liikuttaa metroa itsenäisesti vain aseman kohdalla, Pirjala kertoo.

Humalassa metroa ajanut mies oli aloittanut perjantain työvuoronsa kello 14. Tapaus havaittiin ennen kello seitsemää illalla. Komisario Pekka Nilsson Itäkeskuksen poliisista kertoo, että tapahtumapaikalla tehty alkometripuhallus antoi lukemaksi 2,2 promillea.

Miestä kuulusteltiin perjantaina. Nilssonin mukaan kyseessä on junaliikennejuopumus.

-Junaliikennejuopumuksessa rangaistus on sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Rangaistus on lähes sama kuin törkeä rattijuopumus ajoneuvolla, Nilsson kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.