Mainos

Kritisoitu Maduro valittiin jälleen presidentiksi – edellinen kausi ajoi Venezuelan kaaokseen

1:54

Venezuelan istuva presidentti Nicolas Maduron on julistettu voittaneen odotetusti maan presidentinvaalit. Opposition mukaan vaali ei ollut lainvoimainen, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP

Yllä olevalta videolta voit katsoa uutisjutun Venezuelan vaaleista. 

Maan keskusvaalilautakunnan mukaan äänestysprosentti jäi runsaaseen 46 prosenttiin. Edellisissä presidentinvaaleissa vuonna 2013 äänestysprosentti oli noin 80 prosenttia.

Maduro sai nyt annetuista äänistä noin 68 prosenttia.

Venezuelan vastaehdokkaat ovat kritisoineet vaaleja ja vaatineet presidentinvaalien uusimista. Maduron vastaehdokkaiden mukaan vaalit eivät olleet pätevät.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

– Vaalit eivät olleet lailliset ja tästä syystä emme tunnusta niitä, sanoi toinen Maduron vastaehdokkaista Henri Falcon uutistoimisto Reutersin mukaan.

Pakotteiden odotetaan kiristyvän

Vastaehdokkaat ovat syyttäneet Maduroa muun muassa palkkioiden lupaamisesta äänestäjille. Lisäksi Maduroa on kritisoitu vaalien siirtämisestä toukokuulle. Perinteisesti presidentinvaalit on käyty uutistoimistojen mukaan loppuvuodesta. 

Esimerkiksi Yhdysvallat kritisoi vaaleja jo toukokuun alussa, jolloin maan varapresidentti Mike Pence kutsui niitä huijaukseksi. 

Maduron kaudella Venezuelan talous on ajautunut kaaokseen.

Tuhannet venezuelalaiset ovat paenneet naapurimaihin alati heikentyneen tilanteen johdosta. Korruptoituneessa suuressa öljyntuottajavaltiossa on pulaa lähes kaikesta ruuasta lääkkeisiin, ja inflaatio juoksee kovaa.

Maduron voiton myötä pakotteiden maata kohtaan odotetaan kiristyvän. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.