Mainos

Kristillisten hallitus esittää nimenmuutosta Kristillisdemokraateiksi

Kristillisen liiton puoluehallitus kannattaa puolueen nimen muuttamista Kristillisdemokraateiksi. Puoluehallitus päätyi kannalle pitkän keskustelun ja äänestyksen jälkeen tänään. Tunneherkän hankkeen kohtalo ratkeaa Lappeenrannan puoluekokouksessa toukokuun lopulla.

Puoluehallitus otti lopulta kantaa kahteen nimivaihtoehtoon, ei siis ylipäätään nimenmuutokseen. Nimiehdotus Kristillisdemokraatit voitti Suomen kristillisdemokraatit-nimen äänin 12-3.

Tyhjiä ääniä annettiin kaksi. Yksi puoluehallituksen jäsen olisi siirtänyt koko nimihankkeen ylimääräisen puoluekokouksen ratkaistavaksi, toinen olisi halunnut nimeksi Kristillinen kansanpuolue. Näistä ei kuitenkaan tehty esityksiä. Nimihanke sai alkunsa Hämeen piirijärjestöstä, jonka aloitteessa uudeksi nimeksi ehdotettiin joko Suomen kristillisdemokraatit tai Suomen kristillinen kansanpuolue.

Vastaustaan aloitteeseen viilannut puoluehallitus pyysi piireiltä kantoja asiaan tähän päivään mennessä. Yli puolet piireistä näytti kallistuvan nimenmuutoksen kannalle. Kannat oli kuitenkin selvitetty piireittäin niin eri tarkkuudella, että puolueen työvaliokunta harkitsi vielä aamulla kannanoton siirtämistä aivan puoluekokouksen alle.

Puoluesihteeri Milla Kalliomaan mukaan puoluehallitus halusi kuitenkin tuoda oman esille oman tahtonsa ja toisaalta jättää puoluekokousväelle aikaa tehdä päätöksensä rauhassa. Puheenjohtaja Bjarne Kallis ilmoitti jo aiemmin, että hän kannattaa nimenmuutosta, mutta ei lähde ajamaan asiaa, ellei se näytä menevän läpi.

Nimenmuutos oli esillä myös edellisessä puoluekokouksessa kaksi vuotta sitten, jolloin suuri enemmistö torjui sen. Puolueen johdolle ei annettu edes valtuuksia selvittää nimenmuutokseen liittyviä etuja ja haittoja.

Nimen muuttamista voivat nyt helpottaa myös kristillisen liiton uudet säännöt. Puoluekokouksen päätökseen tarvitaan enää kahden kolmasosan määräenemmistö, kun kaksi vuotta sitten nimenmuutoksen tueksi olisi vaadittu kolme neljäsosaa kokousedustajista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.