Kristian Meurman vaihtaa viisukielen tarpeen tullen

Idols-tähti Kristian Meurman on hionut valmiiksi viisuareenoidenvalloitussuunnitelman. Suomeksi oman viisukappaleensa suomeksi esittävä Meurman aikoo vaihtaa kielen tarvittaessa englanniksi.

Tänään julkistettiin uudet Suomen euroviisubiisiehdokkaat. Peräti kahdeksan artistia 12:sta esittää kappaleensa esikarsinnoissa suomeksi. Yksi heistä on Idols-kisasta tuttu Kristian Meurman, joka esittää itse säveltämänsä ja sanoittamansa Jos en sua saa -kappaleen.

Meurman paljasti tänään MTV:n Viihdeuutisille, että jos hänet valitaan viralliseksi viisuedustajaksi, kappale kuullaan keväällä Serbiassa englanninkielisenä. Meurmanin laulu on alun perin sanoitettu englanniksi, mutta syksyllä kappale sai suomenkieliset sanat.

- Mä haluan korostaa sitä, että se kappale esitetään Suomessa suomeksi ja muualla englanniksi, eli hyödynnän kielenvaihtomahdollisuuden. Jos kansa on sitä mieltä, että mun pitää lähteä Serbiaan, niin esitän sen sitten englanniksi, Tukholmasta puhelimenpäähän tavoitettu Kristian paljasti.

Meurman oli hieman yllättynyt siitä, että enemmistö Suomen euroviisukandidaateista valitsi esityskielekseen suomen. Laulaja-lauluntekijän mielestä on kuitenkin hienoa, että moni uskaltaa yrittää suomenkielisellä kappaleella. Tarvittaessa itse esityskieltä vaihtava Meurman uskoo englannin kielen parantavan menestymismahdollisuuksia kansainvälisillä euroviisuareenoilla.

- Kyllä mä näkisin, että suomi on sellainen kieli, että se ei ole ihan tarpeeksi eksoottinen. Veikkaisin, et lontoonkielellä on paremmat mahdollisuudet menestyä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat