Kristian Meurman sairastui teininä vaikeaan mielialahäiriöön

Muusikko Kristian Meurman voi katsella nuoruusvuosiaan tyytyväisenä. Vaikka Kristianilla diagnosoitiin maanisdepressiivinen eli kaksisuuntainen mielialahäiriö jo 18-vuotiaana, on hän saanut oikealla lääkityksellä elämänsä raiteilleen.

Viikonvaihteen Iltalehden haastattelussa Kristian myöntää, että töitä lääkäreiden diagnoosin hyväksymisen kanssa on jouduttu tekemään. Välillä enemmän, välillä vähemmän.

– Kesti kauan, ennen kuin hyväksyn ajatuksen, että tässä voi käydä niin, että joudun syömään loppuelämäni lääkkeitä, muusikko kertoo.

Bipolaarisesta mielialahäiriötä on melko hankala diagnosoida: vaikka sairaudessa vaikeat masennusjaksot ja maaniset jaksot vuorottelevat, saattaa olla vaikea tunnistaa, mikä on "normaalia" mielialojen vaihtelua ja mikä taas menee sairauden piikkiin.

Kristian Meurmanin mukaan sairauden kanssa eläminen on keväisin ollut kaikkein vaikeinta.

– Silloin iskee ankarin masennus. Toisinaan elämäni on aikamoista vuoristorataa: en meinaa itsekään pysyä perässä, olenko nyt depressiivinen vai maaninen. Pitää kysyä kavereilta, varasinko eilen maailmanympärysmatkan, jolle unohdin lähteä, vai olinko vetämässä ranteita auki, Meurman heittää.

Muusikko korostaa, ettei sairauden pidä antaa leimata itseään. Hän kiittelee myös omasta hoidostaan vastannutta lääkäriä.

– On tärkeä saada ihminen ymmärtämään, että sinä et ole sen huonompi ihminen kuin kukaan muukaan, vaikka aivokemiat ovatkin vähän vinksin vonksin, hän summaa haastattelussa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat