Kristian Meurman: Mielenterveyshäiriöihin ei ole patenttiratkaisuja

MTV3.fi:n Helmi-sivuston viikonvaihdehaastattelussa on Idolsista julkisuuteen ponnahtanut Kristian Meurman. Herrasmiesrokkari kertoo haastattelussa avoimesti muun muassa mielenterveyshäiriöstään.

Parisen viikkoa sitten saimme lukea lehdistä Meurmanin mielenterveyshäiriöistä. Hän joutui 18-vuotiaana kuulemaan rajun diagnoosin: olet maanis-depressiivinen. Joitakin muusikon avoimuus on ärsyttänyt. Miten Meurman uskalsi tuoda asian julkisuuteen?

Meurman huokaa syvään. Hän oli pohtinut pitkään, haluaako hän pitää sairauden omana tietonaan.

– Olen tyytyväinen, että tuli avattua arkku asiasta. On hyvä, että mielenterveysasioista puhutaan ja keskustellaan. Totta kai myös mietin, jos kertomastani voisi olla apua muille mielen ongelmista kärsiville, Meurman sanoo.

– Sehän pitää muistaa, ettei mielenterveyshäiriöihin ole mitään patenttiratkaisuja. Ei sellainen resepti kouraan -meininki toimi. Paraneminen on pitkä prosessi. Itsellänikin on mennyt tässä kymmenen vuotta, ja heikkoja hetkiä on ollut. Onneksi kuitenkin sellaiset pahimmat ääripäät ovat mennyttä. Toki edelleen välillä ketuttaa ja välillä menee taas todella lujaa!

Helmen sivuilla voit myös kuunnella Meurmanin Läpi yön -albumin kappaleet ennakkoon.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat