Mainos

Kreikan mellakat jatkuvat - poliisin kyynelkaasuvarasto tyhjenemässä

Tuhannet kreikkalaiset ovat osallistuneet tänään seitsemättä päivää jatkuneisiin väkivaltaisiin mielenosoituksiin. Satoja opiskelijoita ja opettajia kerääntyi Ateenan parlamenttitalon edustalle, ja mielenosoittajia tunkeutui myös Kreikan keskuspankkiin.

Mielenosoittajat heittelivät poliiseja polttopulloilla ja kivillä, mihin poliisi vastasi kyynelkaasulla. Kyynelkaasua on mellakoiden aikana kulunut niin paljon, että Kreikan poliisin varastot ovat ehtymässä. Kaasua on tilattu lisää Saksasta ja Israelista.

MTV:n uutisten tietojen mukaan opiskelijamellakoitsijat ovat vetäytyneet neuvottelemaan mielenosoituksen jatkosta kampukselle, minne poliisi ei lain mukaan voi mennä.

Poliisi kertoo pidättäneensä mellakoiden aikana 432 ihmistä, joiden joukossa on paljon maahanmuuttajia. Heistä 176 on saanut syytteet väkivaltaisuudesta tai ryöstöstä.

Mielenosoitukset ovat levinneet myös Kreikan ulkopuolelle. Kreikkalaisväestö on osoittanut mieltään Kreikan lähetystöjen edessä ainakin Venäjällä, Italiassa, Espanjassa ja Tanskassa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Lue lisää:

(Kymmenen uutiset 12.12.2008)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.